Echipe de salvatori de la Salvamont Busteni au pornit n cautarea lor, iar misiunea se anunta deosebit de dificila, in conditiile in care pe munte ninge, vizibilitatea este redusa si este risc insemnat de producere a unor avalanse.
Potrivit sefului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, doi turisti cu varste de 23 de ani, din Bucuresti, s-au ratacit si au ramas blocati, miercuri dupa-amiaza, pe un traseu din Masivul Bucegi, ei cerand sprijinul salvamontistilor.

Turistii au spus ca au urcat pe munte si nu mai pot inainta, precizand doar ca sunt intr-o zona sub cabana Caraiman. Ulterior apelului, salvamontistii nu au mai putut lua legatura prin telefon cu cei doi.
Echipe de salvamontisti au ponit in cautarea acestora, insa misiunea este extrem de dificila, a precizat Haiduc.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Pe munte ninge, vizibilitatea este redusa, iar la altitudini mari este risc insemnat de producere a unor avalanse.
Incepand de miercuri ora 18.00 si pana vineri, la ora 06.00, va intra in vigoare o noua avertizare cod portocaliu, emisa pentru 12 judete din zona Carpatilor Meridionali si Orientali, intre care si Prahova. In aceste judete va ninge abundent, se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari cu rafale de 60- 70 de kilometri pe ora si peste 80- 90 de kilometri pe ora, pe creste, viscolind puternic ninsoarea si reducand vizibilitatea.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si