Hotarat lucru, romanii de pe valea Somesului mananca zdravan, si-n zi de Pasti, si dupa Din tot belsugul de pe masa, ne sar in ochi doua castroane pline de savoare, sa le spunem ingrediente secrete, bune de tocmit zeama asta neaosa, bogata, dulce-acrisoara.

Zarzavatul fara conservanti, al Marianei si… hurutul din lapte batut, fiert si impletit cu leustean proaspat, dupa reteta lui Gabi, vor transforma banala ciorba intr-una cu adevarat cuceritoare.

Numai buna de insotit de-o pita de Ardeal, coapta laolalta cu toate celelalte minuni facute de doamna casei pentru masa de sarbatoare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cat da in clocot zeama de miel cu macris, dam o fuga la adapost, in casa, unde Mariana, cot la cot cu mama soacra, potriveste in tavi bunatatea de aluat dospit, care pentru pita, care pentru pascute si cozonaci sau ineditele mosocoarne.

Cand vezi atata belsug de coca proaspat dospita si frumos mirositoare, zau ca-ti vine pofta sa mananci, ca-n zi de sarbatoare.

Intins in foaie lata, umplut care cu branza, care cu miere de prune si miez de nuca, impletit si rasucit si rastignit in batranele tipsii, aluatul se transforma in vatra cuptorului in niste copturi ritualice, bune de infulecat pe nerasuflate si de povestit, peste timp, la nepoti si nepoate.

Urmareste materialul integral:  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si