Pe soseaua ce leaga Pitestiul de Ramnicu Valcea, la cativa kilometri de Dedulesti, exista comuna Cuca, de care tine satul Macai, alaturi de ale 13 sate. Comuna Cuca are 2.200 de locuitori.

De unde vine insa sintagma „Cuca Macai?”. Primarul comunei, Georgel Deaconu, explica: "S-a incercat unificarea lor inca din 1898. Pana in 37 s-au unit si s-au despartit de noua ori. Macaii erau nemultumiti ca ei erau mosneni si cei din Cuca Clacasi, mai saraci.

Abia in 1937, prin Decret Regal, s-a pus capat vrajbei”. De aici vine si aceasta vorba, adauga edilul: "Ca se certau si se judecau nonstop a ajuns si la urechile stapanirii si lumii si a iesit vorba << Ce, ba, nu-ntelegi? Parca ai fi de la Cuca Macai>>", potrivit evz.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Satul Macai a fost atestat la 16000 de cateva familii care se numeau Macau, iar numele Cuca vine de la niste ridicaturi de pe acoperisurile caselor prin care intra lumina.  

Citeste mai mult AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si