De asemenea, alte 35 de persoane au fost ranite in explozia puternica, care s-a produs in apropiere de localitatea Mastung, situata la 50 de kilometri de capitala provinciei de la Quetta.

Televiziunile locale au surprins imagini cu vehiculele puternic avariate de explozie, iar senatorul Abdul Ghafoor Haideri a anuntat ca a suferit doar rani minore in urma exploziei din Baluchistan.

Vicepresedintele Senatului a sugerat ca el a reprezentat cel mai probabil tinta exploziei din apropiere

de Mastung.

"Sunt multe victime si erau foarte multi oameni in convoi", a declarat Haideri.

Nicio grupare nu a revendicat pâna in acest moment explozia, iar mai multe grupari militante activeaza in Baluchistan.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Haideri face parte dintr-o formatiunea conservatoare sunnita si din coalitia guvernamentala a premierului Nawaz Sharif.

Un oficial regional a declarat ca zece victime raman internate in stare critica in urma exploziei din apropiere de Mastung.

In Pakistan, starea de securitate s-a imbunatatit dupa lansarea unei campanii impotriva militantilor in urma cu trei ani, dar un nou val de atentate a pus presiune pe Guvernul Sharif.

In acest sens, peste o suta de persoane si-au pierdut viata doar in atentatele din luna februarie.

Politistii locali au explicat ca este vorba de un atac sinucigas, iar printre persoanele decedate se numara inclusiv soferul senatorului Haideri.

In Baluchistan, militantii separatisti au dus o lupta timp de decenii impotriva administratiei centrale de la Islamabad.

De asemenea, in regiune activeaza inclusiv talibani si militanti islamisti, care au trecut peste granita cu Afganistan sau Iran.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si