Sistemul ABS ajuta roltile masinii sa ramane in contact cu solul in momentul de franare. Daca martorul ramane aprins inseamna ca ai o problema la ABS si dupa ce ai pornit masina. Asta inseamna ca la o franare mai puternica, franele nu vor functiona, de aceea cel mai sigur e sa mergi la un service.

S-ar putea totusi sa fie vorba si despre o eroare temporara, astfel ca poti incerca sa repornesti masina.

Ce trebuie sa faci cand se aprinde martorul ABS

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Daca martorul ABS se aprinde in timpul mersului vei simti o pulsatie in pedala de frana. In acest moment, trebuie sa tii frana apasata pana cand finalizezi manevra in siguranata, noteaza vezicatface.ro.

Nu e recomandat sa mergi cu sistemul ABS aprins. Se poate intampla ca atat martorul de ABS, cat si cel de frana sa fie aprinse in acelasi timp, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa ai o problema cu sistemul hidraulic, pierderi de lichid de frana etc.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si