Ca sa te protejezi de cancer, nu este suficient sa te bazezi doar pe testele de rutina. Este important sa-ti asculti corpul si sa iei in seama toate semnalele de avertizare.

- Respiratia suieratoare sau incompleta

- Dificultatea sau inabilitatea de a-ti tine respiratia mai mult de cateva secunde odata este pentru multi pacienti de cancer primul simptom al bolii

- Tusea

cronica sau angina pectorala

- Simptomele asemanatoare bronsitei pot semnala unele cancere precum leucemia si tumorile pulmonare. Unii bolnavi de cancer raporteaza dureri in piept care se extind pe umar in jos catre brate

- Simptomele recurente de febra si infectiile cronice pot semnala prezenta unei leucemii

- Dificultatea la inghitire, ce poate indica un eventual cancer esofagian sau al gatului, dar si un cancer pulmonar

 

- Umflarea nodurilor limfatice de la nivelul gatului, de la subrat si din zona inghinala. Modificarile canceroase ale sistemului limfatic se pot manifesta astfel, asa ca atentie!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Predispozitia pentru invinetire si hemoragii, care semnaleaza o activitate anormala a globulelor rosii si albe, un indicator al unei eventuale leucemii.

- Slabiciune si oboseala, care pot semnala instalarea mai multor tipuri de cancer. Orice stare inexplicabila de epuizare trebuie sa te puna in garda.

- Balonarea sau cresterea masei adipoase de pe abdomen. Debutul brusc si caracterul cronic al acestor probleme este caracteristic multor femei bolnave de cancer ovarian.

- Lipsa poftei de mancare si senzatia de stomac „plin”. Si acest simptom poate semnala existenta unui cancer ovarian.

- Durerile abdominale sau pelviene, care indica si ele o activitate canceroasa a ovarelor, sau existenta unei leucemii. Simptomele se pot datora unei leucemii care a cauzat o marire a splinei.

- Sangerarile rectale sau scaunele hemoragice sunt specifice cancerului colorectal si, implicit, un motiv de a pune mana pe telefon pentru a programa o colonoscopie!

- Slabirea corporala nejustificata se poate datora cancerului de colon sau de stomac, semnaland o eventuala insuficienta hepatica subiacenta.

- Umflarea si iritatia mameloanelor poate indica o forma inflamatorie de cancer la san.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

- Modificarile de aspect al mameloanelor se afla si ele in stransa relatie cu cancerul la san.

- Tulburarile de ciclu menstrual (intensificarea sau reducerea fluxului menstrual si al simptomelor dureroase) pot semnala existenta cancerului endometrial sau uterin. In cazul in care problemele reapar de-a lungul timpului, se recomanda sa soliciti un examen transvaginal cu ultrasunete.

- Umflarea si tumefierea fetei poate indica un eventual cancer pulmonar care a inceput sa efecteze capilarele si vasele sanguine mici ale corpului.

- Nodulii de piele durerosi si cu caracter cronic, precum si orice modificari bruste si neobisnuite ale pielii, pot semnala melanoame si carcinoame cu celule bazale sau scamoase.

- Modificarile trofice ale unghiilor, printre care si ingrosarea si curbarea unghiilor, pot semnala o activitate canceroasa atat pulmonara cat si la nivelul pielii. In plus, paloarea unghiilor poate fi un simptom al cancerului hepatic.

- Durerile lombare resimtite mai ales in segmentul drept al corpului pot indica prezenta unui cancer hepatic, a unei tumori mamare atipice sau a unei metastaze a coloanei vertebrale si arcului costal.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si