Intrebat despre posibilitatea alegerilor anticipate, asa cum cer unele partide, Iohannis a afirmat ca ele sunt o solutie de criza, la care nu isi doreste sa se ajunga.

"Alegerile anticipate sunt o solutie prevazuta de Constitutie, dar, sigur, pentru a ajunge la alegeri anticipate trebuie sa intram mai intai intr-o criza profunda, si eu in niciun caz nu imi doresc asa ceva. Dar, sigur, ele nu pot fi niciodata excluse si, in fond, aici depinde foarte mult de voturile din Parlament", a spus presedintele.

Potrivit Constitutiei, la alegeri anticipate se poate ajunge doar prin dizolvarea Parlamentului, daca acesta nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura. Dizolvarea se face prin decizie a presedintelui, dupa consultarea sefilor Parlamentului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a

declarat joi, la finalul Biroului Executiv al partidului, ca liberalii vor incerca sa formeze o majoritate parlamentara si ca in urmatoarele zile vor purta discutii cu toate formatiunile parlamentare in afara de PSD, precizand ca varianta preferata de partidul pe care il conduce este declansarea alegerilor anticipate.

Si presedintele interimar al USR, Elek Levente, a anuntat, sambata, ca formatiunea sustine ca singura iesire onorabila din criza ar fi convocarea alegerilor anticipate intrucat PSD si-a pierdut credibilitatea.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si