"Este posibil sa luam in considerare emiterea unui cod rosu de canicula pemtru areale extinse di oltenia si muntenia, acolo unde temperaturile maxime pot atinge 40 de grade si  cum a spus pot sa depaseasca 42-43 local”, a declarat Elena Mateescu, director executiv ANM.

Incepand de astazi, ne putem astepta la ce este mai rau, iar cel mai greu va fi in weekend:  „Sambata depasim pragul de 40 de grad, fiind posibila atingerea unor valori de 42,

poisibil izolat special in lunca dunarii, 43 de grade”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cel mai cald va fi in sud-vestul tarii. Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman sunt astazi sub avertizare  de cod portocaliu.

Prapad este in toata tara. 32 de judete se afla sub avertizare de cod galben.

Dupa orele pranzului vom integistra temperaturi frecvent intre 34 si 36 de grade, iar indicele de temperatura umezeala va depasi pragu de 80 al discomfortului termic”, adauga meteorologul.

Mai grav e ca nici noaptea nu vom avea parte de un aer mai respirabil. Se anunta temperaturi de peste 20 de grade. Vremea schimba foaia incepand cu sambata seara:  ”Vom avea parte si de furtuni violente, la inceput in vest, centru si nord, iar incepand de duminica dupa-amiaza si in restul teritoriului, trebuie sa ne asteptam la averse cu carcter torential, vijelii si caderi de grindina". 

Temperaturile pe care le vom avea in aceste zile sunt foarte apropiate de maxima absoluta inregistrata in urma cu aproape 7 decenii, cand termometrele au aratat 44,5 grade intr-o localitate din Braila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si