Ridica pepenele. Fie ca este mic sau mare, un pepene trebuie sa fie greu pentru marimea lui. Asadar, daca vei avea de ales intre doi pepeni de aceeasi marime, opteaza pentru cel mai greu!

Cauta-i punctul galben. Punctul de coacere se afla in partea opusa cozii si trebuie sa fie neaparat galben. Daca este verde sau alb, inseamna ca pepenele nu este copt.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Bate cu degetul in pepene. Daca se aude un sunet gol in interiorul sau, pepenele este cu siguranta copt!

Uita-te la codita. Daca aceasta este uscata, inseamna ca pepenele a fost cules de multe zile. Asadar, opteaza pentru pepenii care au coada inca verde.

Observa-i forma. In general, un pepene bun are o forma simetrica, ovala sau rotunda. Pepenii deformati sau turtiti la un capat trebuie evitati!

Fii atent la coaja. Coaja unui pepene trebuie sa fie cat mai lucioasa. Acest lucru indica faptul ca pepenele a ajuns la maturitate.

Daca tai un pepene in doua si vezi ca are o crapatura in miez, ca in poza, arunca-l imediat la gunoi!
In ultimii ani, profitand de cererea mare, multi agricultori au ajuns sa foloseasca ingrasaminte chimice nocive pentru a le accelera cresterea si a-i face mai mari si

mai aratosi.
Cum puteti deosebi astfel de exemplare de cele crescute natural? Daca taiati pepenele in jumatate, veti observa ca cei mariti artificial au o crapatura in miez.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si