Mic de cativa centimetri, dar cu o valoare imensa pentru bugetul de stat, bonul fiscal pare sa fie simpla maculatura in Romania. E de ajuns sa zabovesti cateva minute langa orice spatiu comercial ca sa te lamuresti.

La aceasta covrigarie, de exemplu, niciunul dintre clientii filmati de noi nu a primit vreun bon.

Si mai grav este ca niciunul din clienti nu a avut  intentia de a cere chitanta. Intr-un tarziu, angajata incepe sa tasteze ceva pe casa de marcat.

Nimeni nu stie, insa, daca e vorba de valoarea intreaga a vanzarilor de pana atunci. Poate doar inspectorii ANAF ar putea sa afle asta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Am testat si noi cat de dorinici sunt unii comercianti sa respecte legea. In acest magazin vanzatoarea e prinsa in discutii cu cineva.

Ne ofera plictisita restul si… atat. Casa de marcat sta ascunsa intr-un colt, cine stie cand a scos ultima oara un bon fiscal? Peste drum, la o brutarie, situatia se repeta.

Iar in alte parti se merge pe modelul "una calda, alta rece".

Adevarate colectii de bonuri fiscale se fac zi de zi in magazinele din Romania. Cam atatea, de exemplu, in mai putin de o ora. Si e cumva un paradox. Daca 8 din 10 romani cred ca ar trebui sa anunte autoritatile in cazul in care nu primesc aceste chitante, doar unul dintre ei si paraseste spatiul comercial cu bonul in buzunar."

Romanii ar evita impozitele si taxele. Potrivit unui studiu Mastercard, 89% stiu ca este ilegal sa nu platesti taxe si impozite si 50% cred ca evitarea platirii taxelor este justificata.

Acelasi studiu, realizat de o companie producatoare de carduri bancare, arata ca 1 din 2 romani crede ca taxele si impozitele sunt prea mari, drept urmare nu e complet gresit sa nu fie platite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si