UPDATE- Autorul atacului a murit la spital. Incidentul este tratat drept atac terorist

Barbatul impuscat de politisti vineri seara, la Bruxelles, dupa ce a atacat cu un cutit doi militari a murit la spital, iar autoritatile au anuntat ca incidentul este tratat drept atac terorist, scrie Reuters.

Atacatorul, in varsta de 30 de ani, de origine somaleza, a murit dupa ce a fost dus la spital.

Procurorii au anuntat ca incidentul este tratat drept un atac terorist, potrivit Reuters.

Sursa foto: Twitter

UPDATE- Atacatorul este intre viata si moarte; ar fi vorba de un barbat de origine somaleza
Autoritatile belgiene au revenit, precizand ca atacatorul de la Bruxelles se zbate intre viata si moarte, dupa ce initial au anuntat ca a fost ucis, relateaza La

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Derniere Heure. Atacatorul ar avea aproximativ 30 de ani, ar fi de origine somaleza si nu era cunoscut serviciilor de securitate pentru legaturi cu terorismul. Cu toate acestea, ar fi strigat "Allah Akbar" inainte de a ataca.

Barbatul, inarmat cu un cutit sau o maceta, a atacat doi militari, in centrul Bruxelles-ului, a anuntat vineri seara politia Bruxelles-Capitale-Ixelles.

El a fost neutralizat in jurul orei locale 20.15 (21.15 ora Romaniei), pe bulevardul Emile Jacqmain.

Agresorul a fost dus la spital, a anuntat Parchetul din Bruxelles, in timp ce fortele de ordine au instalat un perimetru important de securitate.

Potrivit unui martor care lucreaza la un restaurant aflat chiar vis-a-vis de trotuarul unde a avut loc atacul, agresorul a strigat "Allah Akbar" (Allah este mare), inainte de a incerca sa ucida militarii.

Unul dintre cei doi militari atacati ar fi fost ranit la fata, iar al doilea la mana, insa ambele rani sunt usoare.

Sursa foto: Twitter

Oamenii legii au ripostat deschizand focul.

Politia a dat asigurari ca situatia este sub control.

Premierul belgian Charles Michel si-a exprimat sustinerea fata de militari. “ Urmarim situatia indeaproape, impreuna cu centrul de criza”, a adaugat el pe Twitter. 

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si