"Cine vrea sa fie Zana Buna astazi? Imagineaza-ti ca tu esti mama lor, iar copilul tau are nevoie disperata de sange. In acest moment 2 copii ASTEAPTA SANGE, iar sangele este vital pentru ca ei sa traiasca. Daca poti... doneaza pentru oricare dintre ei: ComanVladimir- este un baietel de 4 ani care este in coma. Are grupa AB negativ, dar puteti dona orice grupa de sange pentru el- specificati numele lui.



Sima Andreea Teodora- este o fetita mica mica mica, are doar 10 zile, care a fost operata... ea are 01 negativ, dar prim-secretar orice grupa de sange- specificati numele ei.
Nu exista cuvinte prin care parintii acestor parinti sa va multumeasca!
Telefon Centrul de Transfuzii Constanta:: 0341 180 013"
, se arata in mesajul postat pe Facebook.

Citeste si: Medicii de la "Marie Curie" refuza sa colaboreze cu doctorul Burnei. Ei ameninta cu greva si cu demisia

Pot dona sange:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg (in functie de inaltime, constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.


Cu 3 zile inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
• 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
• o zi libera, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
• decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si