Ca orice organism viu, ea îmbătrâneşte, dar are şi particularitatea uimitoare de a inversa acest proces şi de a întineri, având astfel o biologie unică. Procesul de reproducere este similar celorlalte specii de meduză. Larvele eliminate de femelă se prind de rocile submarine şi formează colonii de polipi interconectaţi prin tuburi cu ajutorul cărora se hrănesc. Aceştia cresc şi se desprind în momentul în care corpul este complet format.

Meduzele sunt purtate de curenţi şi îşi procură hrana pe măsură ce o întâlnesc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Specia Turritopsis Nutricula are abilitatea extraordinară de a se proteja în perioadele în care hrana este deficitară sau mediul devine neprielnic.

Condiţiile vitrege declanşează în corpul meduzei un mecanism numit transdiferenţiere celulară prin care celulele încep să se transforme dintr-un tip în altul până când organismul ajunge din nou în stadiul de polip.

De aici, procesul de îmbătrânire se reia, iar aceste secvenţe se pot repeta la infinit. Acestă miraculoasă capacitate le conferă posibilitatea de a fi nemuritoare din punct de vedere biologic. Oamenii de stiinta studiaza intens vietuitoarea cu abilitati pentru care unii ar plati miliarde si incearca sa vada cum ar putea sa ajute omenirea.

Unii, mai indrazneti, sustin chiar ca ar putea obtine "elixirul tineretii" in urmatorii ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si