Scopul este sa vedem in sotia noastra ceea ce Hristos a vazut in Biserica. Si daca reusim acest lucru, atunci totul este bine. Daca insa o folosim pe sotia noastra (in crestinism, dupa 2 milenii de crestinism) ca obiect de placere, inchipuiti-va unde ne situam in istorie. Dupa 2000 de ani de crestinism ne folosim sotia tot ca obiect de placere! Acest lucru se intampla inca in zilele noastre, caci ne culcam cu sotiile noastre, dar tot ce rezulta din asta trebuie omorat.

Cu mainile noastre o ducem la clinica, la „uzina” de omorat copii. Sau acum ne-am mai desteptat, zicem noi, ii dam pastile anticonceptionale si o folosim pe sotia noastra tot ca simplu obiect de placere. Pentru ca intre noi si ea nu exista decat un singur scop: placerea. Aceasta este situatia reala. Nu generalizam, ci numai spunem asa. Ne folosim sotiile ca obiecte de placere si condamnam paganismul de pana in Hristos, care adusese femeia in stadiul acesta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Hristos S-a silit pana la jertfa si a ridicat-o in starea binemeritata ei, iar noi ne injosim sotia

in halul acesta. Atunci inseamna ca ea nu mai este libera, inseamna ca noi suntem niste libertini, inseamna ca zadarnic am fost tineri ca n-am stiut sa gandim, inseamna ca zadarnic avem tinerete.

Parintele Nicolae Tanase, Extras din ”Sotul ideal, sotia ideala”, Ed. Anastasis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si