Jan Triska, care s-a mutat in Statele Unite, in 1977, dupa ce a fost interzis de regimul comunist din Cehoslovacia, a murit in noaptea de duminica spre luni, dupa ce sambata a cazut- in circumstante necunoscute inca- de pe Podul Carol din capitala Cehiei.
 

Citeste si: Fiica lui Christian Sabbagh a ajuns vedeta pe Facebook. Anais si-a ales deja”meseria”: ”O sa calce pe urmele tatalui sau!”

Triska a emigrat in 1977, dupa ce a semnat un manifest privind drepturile omului, inspirat de prietenul sau, dramaturgul disident Václav Havel. El s-a stabilit in Los Angeles si a jucat in cateva zeci de filme, intre care „Ragtime", „The Karate Kid Part III" si „The People vs Larry Flynt", acesta din urma fiind regizat de cehul Miloš Forman.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Actorul ceh a jucat si in seriale de televiziune, precum „Quantum Leap" si "Highlander: The Series", dar si teatru, la New York.

El a fost interzis in cinematografele, dar si de pe micile ecrane cehoslovace, pana la caderea comunismului, in 1989.

Dupa Revolutia de Catifea condusa de Havel, Triska a revenit periodic in tara natala si a aparut in spectacole de teatru si film, inclusiv in comedia „The Elementary School" (1991), regizat de Jan Sverák, care a fost nominalizata la Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si