"Majoritatea care si-au luat credite pe lei sunt deja la pamant cu capul."
 "Cu siguranta o sa inceapa sa dea in curs dup-aia si la revedere."

5 milioane de romani au credite in lei. Evolutia ROBOR din ultimele zile le da fiori reci, mai ales ca astazi a indicele financiar a crescut din nou, atingand nivelul din 2014.

Ministrul de finante incearca sa ne explice motivul, dar se incurca in date.

"Este o problema de lichiditate aparuta in piata, de catre cine aceasta problema de lichiditate, are mai multi factori"

Ne explica mai pe indelete un specialist in finante, dar si presedintele comisiei economice din Senat.

Dr. Ion Radu Zilisteanu:  "A marit salarii, la anumite categorii de bugetari, si atunci sigur ca acesti bani din piata pun o presiune inflationista."

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Daniel Zamfir, senator PNL: "Nu cred ca este o foame asa de mare de lichiditate pe piata ca ROBOR-ul sa ajunga, intr-un termen atat de scurt, la asemenea nivel."

Una peste alta, de rate mai mari se plang pana si fosti presedinti.

"Aveti rate la banca? are fiica mea, pe terenul din nana si e rau tare. de acum tot mai greu, sa vedem noul scadentar, dar cred ca o sa creasca rata destul de mult.

asta e"

 "Cresc creditele, banii sunt mai scumpi, lumea nu va mai putea sa se dezvolte, fie ca e vorba de un apartament sau de un business."

"Indicele ROBOR, va afecteaza in vreun fel, la credite? Nu ma intereseaza. De ce, doamna? Nu ma intereseaza."

"Pe toti ne afecteaza. Pe toti ne afecteaza si pe Guvern il protejeaza."

In toata aceasta nebunie care ne afecteaza viata de zi cu zi, ministrul finantelor suprinde din nou. Nu a vazut nicio scumpire a carburantilor.

"Sincer nu m-am uitat la preturile carburantilor inteleg de la d-voastra ca pretul ar fi crescut intr-o proportie mult mai mica decat cresterea de 0,16 operata in prima etapa"

Cat despre ratele noastre, putem sa ne asteptam la ce e mai rau, caci analistii economici iau in calcul si scenariul in care indicele ROBOR ar ajunge la 3 la suta.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si