In goana dupa profit, cei care vand cauciucuri de iarna  la mana a doua  fac reclama unor anvelope vechi de 6 ani. Asta in conditiile in care termenul lor de valabilitate este de maximum 5 ani. Desi s-ar putea crapa oricand din cauza vechimii, vanzatorii le vand scump- aproape 120 de lei bucata.

Daca vreti sa va cumparati cauciucuri la mana a doua pentru iarna ce vine, trebuie sa le verificati cu atentie. Nu le alegeti sub nicio forma pe cele mai vechi de anul 2013. Data fabricatiei o gasiti pe lateralul anvelopei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ali Sinan, specialist: “ Anul de fabricatie scrie la DOT  vedeti, sa zicem saptamana 05.2012, asta nu mai are aderenta unuia din 2016- 2017, e clar. Siliconul e aproape terminat”. 

De crapaturi va puteti da seama printr-o simpla apasare: “Daca pun mana aici, se vede ca el e crapat. Vedeti? Daca o roata de 2010 -2011 e coapta, nu mai are nicio aderenta pe zapada sau pe noroi”.

Mecanicii auto spun ca cele mai bune cauciucuri sunt produse  in Franta si in Germania. Si tot acestea se vand cel mai des la mana a doua. Preturile sunt intre 100 si 130 de lei bucata. Cu doar 50 de lei mai  mult  va puteti cumpara cauciucuri noi- e drept, nu dintre marcile de top, dar au o garantie de minimum doi ani.

Specialistii spun ca ar fi bine sa evitati cauciucurile all-seasons- adica cele care pot fi folosite atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna.

Calitatea lor este mai scazuta, iar pe soselele cu polei riscul unui accident este mai ridicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si