Felix Stroe, noul Ministru al Transporturilor, numit in functie in urma cu doar cateva zile, are dubla cetatenie: romana si moldoveana. Conform unei investigatii realizate de de CRJI (Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii), Stroe a primit cetatenia Republicii Moldova pe 21 noiembrie 2011 printr-un decret semnat de presedintele interimar Marian Lupu.

Legaturile lui Felix Stroe cu Republica Molodva sunt unele comerciale. El figureaza ca director la compania Raja SRL inregistrata pe 3 februarie in Gagauzia, orasul Comrat, firma care a devenit, un an mai tarziu, ca furnizor de apa al acestei localitati.

In acelasi an, Stroe a fost declarat si cetatean de onoare al Comratului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Raja SRL e „filiala” moldoveana a Raja SA, companie care, la randul ei, asigura apa potabila in Constanta. In declaratia de interese, Felix Stroe apare ca Presedinte al Consiliului de administratie si Director general al companiei administrate in acte de Stelian Budes.

Stroe este asociat in firmele 2x1 Holding SRL si Tekno Plus SRL, care la randul lor, sunt actionare principale ale companiei care detin Santierul Naval Marea Neagra din Constanta. El mai apare actionar in alte 9 companii, printre care doua de turism, una de taxi si una de transport naval. Valoarea totala a actiunile detinute de Stroe sare de 500.000 lei.

Felix Stroe a fost viceprimar al Constantei in perioada 2000 – 2003 si consilier local pana in 2013.

El are o strada care-i poarta numele in comuna constanteana Cumpana, ca urmare a unei hotarari a Consiliului Local in urma cu 8 ani. Motivul a fost acela ca in calitate de director al Regiei Autonome Judetene de Apa, Stroe a contribuit la dezvoltarea infrastructurii in aceasta localitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si