Sfanta Filofteia a trait in secolul al XIII-lea in sudul Dunarii in apropierea localitatii Tarnovo, azi Veliko Tarnovo. Nu se stie exact insa daca provenea din neam de romani sau de bulgari. 

Din informatiile cunoscute de Biserica, Sfanta Filofteia avea datoria de a-i duce mancare tatalui ei care muncea la camp. Milostiva din fire, tanara impartea din merinde saracilor pe care ii intalnea pe drum. Intr-una din zile insa, tatal sau s-a enervat si a lovit-o cu barda, ranind-o grav la picior.

La scurt timp, Sfanta Filofteia si-a incredintat sufletul Domnului. Avea doar 12 ani!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Moastele Sfintei Mucenite Filofteia sunt pastrate intacte intr-o racla din argint ce se afla la Curtea de Arges. In traditia populara, Sfanta Filofteia este considerata ocrotitoarea copiilor, tinerilor si, in special, a fetelor, pe care le ajuta sa se casatoreasca si sa aiba o viata linistita.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si