Reteta de sarbatori: nuci umplute. Deliciile de altadata, adorate de lumea toata
Pentru cei mai multi, aceste nuci umplute erau fursecurile copilariei, savurate în sanul familiei, la sarbatorile de iarna.
Aceasta reteta este una de post, dar extrem de delicioasa.
Ingrediente
Pentru aluat:
200 ml apa minerala
200 ml ulei
75 gr zahar
650 gr faina
2 lingurite esenta de vanilie
1/2 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1 lingurita otet de mere
Pentru crema:
150 ml apa
75 gr zahar
2 lingurite esenta de rom
400 gr gem de caise
250 gr biscuiti simpli
100 gr miez de nuca
1 varf cutit sare
Pentru ornat:
Zahar pudra
Mod de preparare nuci umplute
Pentru aluat, se amesteca bine uleiul cu zaharul şi sarea, pana la diluarea ingredientelor solide.
Se dizolva bicarbonatul în otet şi seadauga în vas, apoi se completeaza cu apa minerala, esenta şi se încorporeaza, treptat, faina cernuta împreuna cu praful de copt.
Se framanta un aluat nelipicios, care se acopera cu o folie şi se lasa la odihnit 15-20 de minute.
Se portioneaza în bilute, care sa acopere jumatate din orificiile formei de nuci.
Încingem forma de nuci pe foc şi coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.
Pentru crema, macinam biscuitii împreuna cu nuca.
Punem apa cu zaharul pe foc şi putina sare pana se topeşte zaharul, apoi adaugam esenta şi turnam siropul rezultat, peste biscuitii macinati.
Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.
Dupa racire adaugam gemul de caise şi omogenizam.
Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.