Constantin Gerea a fost sclav la Gamacesti timp de trei luni, din martie pana in iunie 2016, reusind sa scape cu o luna inainte ca sute de mascati si jandarmi sa descinda in „satul groazei” si sa ii retina pe cei 38 de stapani de sclavi. Constantin Gerea a fost de acord sa dezvaluie pentru Jurnalul de Arges chinurile la care a fost supus la Gamacesti.

Iata cum a ajuns Constantin Gerea sa fie sclavul familiei Feraru la Berevoesti.

„Intr-o zi, oprisem la o cismea din Curtea de Arges sa iau niste apa. Ei erau in trei masini incarcate cu lemne. Am intrebat cu cat dau lemnele, iar ei m-au intrebat daca vreau sa cumpar. Le-am spus ca nu am bani. Afland ca stau prost cu banii, mi-au propus sa merg cu ei sa descarc lemnele la Rosiori de Vede, spunandu-mi ca imi vor da un milion pentru treaba asta. Am ajuns acolo intr-un loc mai izolat la marginea orasului si m-au pus sa tai lemnele. Am stat acolo trei zile si am dormit sub o prelata fara nimic pe jos. Daca nu taiam lemnele bine, imi mai dadeau cate un pumn.

Cand am plecat de la Rosiori, Florin Feraru nu m-a lasat acasa si mi-a spus ca o sa imi mai vad casa cand o face fiul lui 18 ani.

Iar fiul lui era mic. Am incercat sa ies din masina, dar au inceput sa ma bata cu pumnii si picioarele. Ei erau patru, si eu eram unul singur. Si m-au adus in satu' ala, la Gamacesti. Iar acolo m-au pus in primele nopti sa ma culc pe ciment. Feraru cu nevasta-sa dormeau in doua paturi, iar eu pe jos. Era conditii foarte grele. Cum ma trezeam dimineata, ma puneau sa ranesc la cai.
Trebuia sa fac curatenie in toata curtea. M-au pus sa ranesc si la socrul lui Feraru, la Traian Paun. Mie imi era frica de cai, intr-o seara un cal m-a muscat de umar, mi-a rupt pielea”, spune Constantin Gerea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Continuarea este cutremuratoare. Gerea povesteste ca erau incurajati sa se bata intre ei, practic, au fost dezumanizati.

Tot Constantin Gerea a mai dezvaluit pentru Jurnalul de Arges ca „baiatul lui Traian Paun avea doi sclavi la el in curte pe care ii muncea toata ziua si ii batea. Noaptea ne punea sa ne batem pe camp intre noi sclavii ca sa se distreze ei, ne punea sa facem box, sa ne dam cu pumnii in fata si in burta”.

Constantin Gerea a dormit timp de aproape 100 de nopti in conditii greu de imaginat: „Am luat multe bate in cap si pe spate. Noaptea ma lega de o caruta cu lantul si ma lasa acolo afara sa dorm legat ca nu cumva sa fug. A fost tare greu, un chin. De multe ori ma trezeam dimineata rebegit de frig. Era frigul naibii noaptea, tremuram ca vai de mine.

M-am imbolnavit de mai multe ori”.

Si ca mancare, Constantin Gerea a dus-o teribil: „Imi dadea resturile de la ei, un colt de paine veche sau niste linguri de zeama”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Pe 13 iulie 2016, dupa luni intregi de investigatii, sute de jandarmi si mascati au descins la Berevoesti si au inconjurat satul Gamacesti. 38 de romi, membri ai noua grupari interlope care actionau in reteaua ce racola persoane vulnerabile, printre care saraci, copii sau persoane cu dizabilitati fizice ori psihice, au fost initial arestati preventiv. Anchetatorii vorbesc despre un dosar in care faptele de violenta depasesc orice inchipuire. Romii sunt acuzati ca, pe parcursul a 12 ani, au exploatat si torturat 40 de persoane. Victimele erau batute cu parul sau cu biciul, lasate fara mancare, legate cu lanturi si puse printre altele sa stranga fecalele, potrivit Jurnal de Arges.

Sursa foto: Jurnal de Arges


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si