Intr-una din salile teatrului national, l-am intalnit pe Dan Puric.  Locul este a doua lui casa! Suntem acum intr-o pauza, in  care isi trage sufletul si... ne vorbeste deschis despre cine este Dan Puric dincolo de scena teatrului.

"Cred ca sunt fantastic de preocupat si macinat, sunt nelinistit. Sunt atatea lucruri care ma dor, care ma nelinistesc. Ma mai relaxez cand ies cu catelul, am un catel care tine foarte mult la mine.

Cainii au o fidelitatea neconditionata. oamenii ma dezamagesc din ce in ce mai mult. Pasiunea mea e adevarul si in numele adevarului fac piese de teatru, scriu cate o carte, dau cate un interviu. Cred ca asta este cel mai important, sa traiesti in adevar cat poti, sa nu te lasi pacalit. Sa nu stai in minciuna.", ne marturiseste Dan Puric.

S-a apropiat de Dumnezeu in urma cu multi ani, Atunci cand moartea primului sau copil l-a marcat pe viata. "Nu cred in frecventa cu Biserica, sigur ca si lucrul asta face parte, si asta va poate spune mai bine un preot. E acel ceva foarte simplu, fosrte firesc care vine in raport cu mama ta, cu tatal tau si ea se numeste credinta", spune el.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Si... asta ii sfatuieste si pe tinerii de azi. "E momentul sa se trezeasca. Ei nu mai stiu istorie, nu mai vor sa stie si se multumesc cu un prezent. Si omul care traieste in prezent, moare in prezent.

Nu are nici viitor, nici trecut. Te uiti inapoi, te uiti la tine in familie, te uiti in istorie si pe urma mergi inainte, nu cu progresc stiintific ci cu desavarsire sufleteasca. Fetele de astazi sa stie, sa vada ce a insemnat femeia romanca….Femeia e icoana domnule. Si atunci fac altfel o familie pentru ca femeia tine caminul. Noi nu avem nevoie de revolutii sociale, noi avem nevoie o revolutie morala. Tara asta este ravasita, este data peste cap.", se confeseaza el.

Una dintre cartile scrise de Dan Puric se numeste "fii demn". Ce inseamna pentru marele actor, regizor si eseist sa fii demn?

"Deminitatea nu trebuie confundata cu mandria."prostul pana nu e fudul, parca nu e prost destul. L-am intrebat pe un om cu 20 de ani de puscarie. Domnule cum am rezistat. Ne-au terminat familia, mi-au smuls unghiile, m-au terminat, m-au batut…un singur lucru nu am putut sa accept….sa-mi distruga chipul lui Hristos din mine. Eu, dan puric ma iubesc pe mine, e narcisism, e o prostie….dar eu dan puriC, daca iubesc chipul lui hristos din mine…atunci iubesc si din tine, atunci imi iubesc tara. Demnitatea de aici iese, demnitatea sa iubesti chipul lui dumnezeu din tine…atunci este demnitatea ta umana."

, marturiseste maestrul Dan Puric.

Daca ar lua-o de la inceput, nu ar schimba nimic. Are, insa, un vis neimplinit. "Visul meu neimplinit este sa fie romania unita. Nu mai suntem uniti.", este pozitia lui Dan Puric.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si