Daca vremea se raceste mai mult de jumatate din culturi pot fi compromise. iar prognoza meteorologilor nu e deloc imbucuratoare

Este asa de frumos. Bine nu cred ca este, ca este prea cald dar a mai fost asa.

16 grade au aratat la

amiaza termometrele iar parcurile din capitala au fost pline. Cei mai curajosi au renuntat complet la hainele de iarna si au ramas in tricouri. 

A venit primavara? Daca nu primavara, sper ca vara.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Primavara din mijlocul iernii se datoreaza unui val de aer cald din Africa insa, temperaturile demne de aprilie vor scadea brusc la sfarsitul saptamanii. Isi fac aparitia precipitatiile, vantul se intensifica.

Iarna se va intoarce in forta sambata noapte in vestul si centrul tarii. Meteorologii spun ca in mai mult de jumatate de tara va ninge.

Oana Catrina, meteorolog: In zona montana vor predomina ninsorile, vantul va continuta sa prezinte intensificari, iar ninscoarea va fi viscolita.

Vestea ii ingrozeste pe agricultori, ale caror culturi sunt in parte compromise  de ploi si temperaturile mult prea ridicate pentru aceasta perioada.

Agricultorii din Dambovita sunt disperati si asta pentru ca mai toata campurile din zona sunt pline de apa, iar culturile sunt compromise. Asta inseamna ca in momentul recoltei se vor alge cu doar jumatate din productie.

Viorel Stefan, agricultor: Zapada se topeste usor si se infiltreaza in pamant, dar asa… A plouat ca niciodata.

Campurile pe care in toamna s-a semanat grau sau alte cereale sunt inundate. Se ingalbeneste si nu mai.. Gata. Cate culture sunt compromise, aici in zona. Pai, tot ce s-a semanat. Grau, orz.

Romulus Stefan, agricultor: Si pomi, si vie. La orice da mugurul si vine gerul automat. Este periculoasa vremea aceasta calda? Este. La o bruma la cartofi, ramane productia la jumate.

Oana Catrina, meteorolog: Este foarte posibil ca pana la sfarsitul iernii sa mai avem parte de  aspecte  de iarna  si in zonele mai joase  de relief din partea de sud a tarii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si