De 4 ani, Ministerul Turismului nu a mai platit turoperatorilor germani cotizatia de 53 de mii de euro, motiv pentru care ne-au dat "delete" din brosura de promovare. In plus, nemtii sustin ca avem hoteluri prea scumpe si servicii proaste.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Povestea contelui mutat în România după ce s-a îndrăgostit de Transilvania. Tibor Kalnoky a creat un loc „ieșit din basm” la Micloșoara- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Avem si mari probleme cu infrastructura. Vara nu exista nicio cursa charter care sa aduca turisti din Europa spre litoralul romanesc. Sunt doar doua avioane care vin din Israel. Strainii trebuie sa aterizeze pe aeroportul din Otopeni, iar apoi, sa stea mai bine de doua ore in tren pana la mare. In Bulgaria, in schimb, mai ca poti ateriza pe plaja. 
Cand vine vorba de un tur al tarii, e greu, daca nu imposibil de facut in lipsa unei retele de autostrazi. In ciuda promisiunilor repetate, e plin de santiere care par fara de sfarsit, iar drumurile nationale sunt ciuruite de gropi. In capitala, turistii straini se lovesc de alte necazuri.

Am putea atrage turisti din est, insa aici ne omoara birocratia.


Aproximativ 2.5 milioane de straini ne viziteaza, anual, tara. Insa jumatate dintre ei vin in Romania strict pentru afaceri. In tot acest timp, prin Bulgaria trec peste 7 milioane, iar capitala Ungariei a fost vizitata de peste 20 de milioane de turisti intr-un singur an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si