Realizator de emisiuni radio, producator muzical, publicist si tobosar de jazz, Cornel Chiriac (1942-1975) a fost ucis pe 4 martie 1975, intr-o parcare din Munchen (Germania Federala). Cel care l-ar fi injunghiat a fost considerat Mario Gropp (17 ani), gasit vinovat si condamnat la 8 ani de inchisoare. Evident, in tara s-a vorbit despre un asasinat pus la cale de Securitate, in contextul in care Chiriac era declarat fugar, fiind si angajat al postului de radio "Europa Libera".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Mare pasionat de jazz, Chiriac debutase la Radio in 1963, cu emisiunea "Jazz de ieri si de azi”, devenita ulterior "Jazz magazin”, dar notorietatea si-a dobandit-o cu populara emisiune rock "Metronom", interzisa de comunisti in 1969. Ca producator muzical, a sprijinit enorm formatia Phoenix, aflata la inceput de drum, reusind chiar sa o strecoare in programul concursului "Cerbul de Aur" din 1969. Dezamagit ca cenzura a respins participarea formatiei Phoenix la festival, Chiriac da foc camerei de hotel din Brasov, scapa de militieni si trece peste cateva zile granita in Austria, apoi in Germania Federala.

Cenusa cu urna celui care a fost Cornel Chiriac a fost adusa de mama lui din Germania si depusa de mama lui la cimitrul Reinvierea din Bucuresti.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si