Exercitii de slabit: Genuflexiunile

Desi par banale, genuflexiunile nu lucreaza numai muschii picioarelor, ci si pe cei fesieri, ai partii inferioare a spatelui sau ai abdomenului, mai ales daca incordezi abdomenul in timp ce iti lasi corpul in jos. De fapt, din cei aproximativ 400 de muschi din corpul omenesc, la o genuflexiune corect efectuata sunt folositi cam 200. Asadar, jumatate din muschii corpului lucreaza in timpul acestui exercitiu.

Mai mult, genuflexiunile contribuie la reglarea nivelului de glucoza si la buna functionare a metabolismului lipidic, diminuand riscul de diabet, boli cardiovasculare sau obezitate.

Exercitii de slabit: Abdomene "foarfeca"

Stai intinsa pe podea, cu mainile sub cap, pentru sustinere, si picioarele ridicate la un unghi de 90 de grade. Ridica usor umerii, incordand abdomenul. Din aceasta pozitie, realizeaza o miscare de foarfeca cu picioarele, numarand 15 miscari. Coboara picioarele la un unghi de 60 de grade fata de podea si repeta miscarile. Apoi, coboara picioarele la un unghi de 45 de grade (sau 30 de grade, dupa ce muschii devin mai puternici) si executa aceeasi miscare de 15 ori. Repeta setul de 3 ori.

Exercitii de slabit: Sariturile

Desi extrem de simple, aceste exercitii sunt valoroase poate ca accelereaza pulsul si bataile inimii Sunt cardio, adica.

Stai in picioare, drept, cu bratele pe langa corp si incepe sa sari departandu-ti picioarele in lateral, timp ce-ti ridici bratele deasupra capului. Executa acest exercitiu de trei ori, timp de un minut, cu cate 15 secunde pauza intre cele trei serii. Poti incerca si sariturile cu aplauze.

Exercitii de slabit: Abdomene cu miscari de pedalare

Stai intinsa pe podea, cu mainile la ceafa si genunchii indoiti.

Ridica usor umerii in timp ce iti aduci genunchii in piept. Realizeaza o rasucire, indreptand cotul drept spre genunchiul stang, in timp ce intinzi piciorul drept. Repeta miscarea pe partea cealalta si continua sa "pedalezi", rasucindu-te. Realizeaza 3 seturi a cate 12 repetari.

Exercitii de slabit: Step-arobic

Este un stil de aerobic care presupune urcarea si coborarea de pe un suport, in pasi de dans. Miscarea este asemanatoare cu cea a urcarii scarilor, dar dansul asigura un ritm cardiac crescut, astfel ca exercitiul este un foarte bun antrenament cardio. Actioneaza in primul rand asupra picioarelor, coapselor si fesierilor, adica a zonelor „cu probleme“. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si