Ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera, insa, ii putem da o mana de ajutor cu cateva leacuri babesti care vor contribui la functionarea lui normala. Pe langa o alimentatie sanatoasa, putem consuma plante sau ceaiuri al caror efect este benefic ficatului.

Leacuri babesti pentru ficat: Semintele de in

Bogate in acizi grasi si omega 3, semintele de in sunt perfecte pentru a ne ajuta ficatul sa functioneze la parametri normali.

Consumul lor ajuta stimularea digestiei si la eliminarea materiilor fecale.

Leacuri babesti pentru ficat: Sucul de legume si fructe

Consuma zilnic cel putin 250 ml de suc de sfecla rosie, morcov, radacina de patrunjel, ridichie neagra, telina si miere. Acest amestec minune ajuta la detoxifiere si la intarirea sistemului imunitar, precum si la protejarea ficatului.

Leacuri babesti pentru ficat: Armurariu

Una dintre cele mai cunoscute plante pentru detoxifiere, armurariul ajuta la absorbtia toxinelor si ajuta ficatul in procesul de regenerare. Tratamentul cu armurariu este perfect in cazul hepatitelor si cirozelor, a colesterolului marit si a ficatului gras. Din seminte de armurariu se pot face capsule de silimarina. Ele refac celula hepatica, favorizeaza descompunerea substantelor toxice, ajuta digestia si reduc riscul de cancer.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si