Extremele termice din ultimele luni ii ingrijorează pe meteorologi.

Florinela Georgescu: Pe toate cele 3 luni de iarna pe sudul tarii practic nu am avut manifestari de iarna, deci nu a fost strat consistent de zapada, au fost zone in care nu a fost deloc strat de zapada cum este Capitala.

In ianuarie, am avut un singur episod de zapada, dar multa aglomeratie in trafic.

Inceputul de an a insemnat in schimb cea mai calda luna ianuarie din istoria Agentiei Nationale de Meteorologie. Iar anomalii termice vor mai fi.

Florinela Georgescu: O prima estimare este ingrijoratoare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei- antena3.ro

Citeste si: Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”- wowbiz.ro

Roxana Bojariu: Daca va amintiti vara din 2012, a fost o vara in top, cu temperaturi mari, ganditi-va ca o astfel de vara va fi ceva normal a doua parte a acestui secol. Se modifica structura anomtimpurilor.

Martie a ajuns sa fie considerata o luna de iarna. Berzele sosite inca de saptamana trecuta din tarile calde au ajuns sa fie puse in pericol de ninsorile abundente si gerul din mai multe zone ale tarii.

Florinela Georgescu: Ca le numim schimbari, ca le numim modificari, variatii climatic, pana la urma mesajul este acelasi: am intrat intr-o perioada in care fenomenele severe sunt tot mai frecvente si cu amplitudine tot mai mare.

Valul neobişnuit de frig continuă să ne facă probleme! Judete intregi se lupta cu gerul si cu ninsorile, in timp ce in Constanta, oamenii au trecut prin doua anotimpuri, intr-o singura zi!

In Constanta, vremea schimbatoare s-a simtit cel mai rau. In mai putin de 60 de minute, s-a trecut de la primavara la iarna, astfel ca cei care au plecat de dimineata cu umbrelele le-au putut folosi scut si in fata ninsorii grele. 

Greul l-au indurat insa localnicii aflati la cateva zeci de kilometri distanta. In orasul Baneasa, a fost nevoie ca utilajele de deszapezire sa deschida drumurile. 

Odata cu oamenii, din cauza frigului sufera si animalele de la zoo. Leii si tigrii sunt cei mai afectati.

In schimb, in Bihor, gerul a creat o imagine de-o frumusete rara pe lacul cu palnie, unic in tara noastra. Apele Videi au inghetat bocna si pare ca doar mijlocul lor se revarsa in vartejul de beton.

De amenintarea codului portocaliu instituit de hidrologi au scapat la mustata toti cei aflati in judetul Satu-Mare. El a expriat la ora 16, fara sa fi produs vreo paguba. Si locuitorii de pe malul Oltului au putut rasufla usurati. Inundatiile care i-au acoperit saptamana trecuta, i-au ocolit acum, in ciuda codului galben emis.

Totusi, pana la finalul saptamanii, tara va continua sa fie impartita intre debite crescute si ninsori, spre bucuria celor care nu se satura usor de iarna.

Imaginile au fost filmate la bazinele cu apa termana din Harsova, unde Dunarea a iesit din matca si a inundat o padure. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si