O fi carnea scumpa, dar reprezinta un aliment de baza pentru multi romani. In medie, consumam cam 54 de kilograme de carne si preparate intr-un an.
Totusi, suntem departe de media euroapeana care se apropie de 70 de kilograme de carne consumate de o persoana in fiecare an. E drept, si veniturile noastre sunt mai mici.
 
 
Mielul reprezinta, insa, prima varianta pentru masa de Paste. Cel mai ieftin miel il gasim prin targurile organizate in majoritatea oraselor mari sau direct  la crescatori.
Cine il vrea gata transat plateste mai mult, dar scapa de un chin. Facem o comparatie si cu situatia din hipermarketuri. Pornim la drum si comparam preturile…
 
In marile magazine gasim mielul intreg, la jumatate sau la sfert. Preturile pornesc de la aproximativ 24 de lei si ajung pana la aproape 29 de lei pentru un kilogram.
 
Ceafa de porc porneste de la aproximativ 13 de lei si poate ajunge pana la 18 lei 90. Pulpa de porc pleaca de la 11 lei si ajunge, in functie de magazine,  pana la 15 lei 99 de bani. Pieptul de pui ne costa intre 17 si 20 de lei!
 
Carnea de vita este mai scumpa.
De la 25 pana spre 34 de lei, asta daca nu ne orientam spre carnea maturata, adusa din strainatate, care poate trece lejer si de 100 de lei pe kilogram.
 
Desigur, nu putem uita de oua. Cel mai ieftin este sa le cumparam in cantitati mari. Spre exemplu, un cofraj cu 30 de oua costa 14 lei si 99 de bani. Un calcul simplu ne arata ca in acest fel dam cam 49 de bani pe un ou.
 
Cel mai important sfat in aceasta perioada este sa va grabiti cu sedinta de cumparaturi. Timpul trece si magazinele se vor aglomera tot mai mult.
 
In Vinerea Mare, majoritatea marilor magazine au program normal sau prelungit. Sambata, cu unele exceptii este in vigoare un program scurtat. Duminica, multe dintre hipermarketuri sunt inchise. Luni, a doua zi de Paste, putem reveni la cumparaturi. Desi, ideal ar fi sa ne face provizii din timp si sa nu le epuizam atat de repede.
 
La fel de important este sa intocmiti o lista de cumparaturi si verificati ca acolo ati trecut tot ce e aveti nevoie. Daca faceti mai multe drumuri la magazine,  cu siguranta veti cheltui mai mult.
 
E bine sa evitam aglomeratia, dar nu este indicat sa ne grabim prea mult. Cititi eticheta fiecarui produs si verificati termenul de valabilitate. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si