Patronii din industria de Morarit si Panificatie anunta ca vor creste pretul pâinii. Acestia sustin ca sunt obligati sa majoreze preturile pentru ca platesc mai mult pentru cereale si utilitati.

Franzelele, chiflele, dar si covrigii sau cornurile vor fi mai scumpe incepând din luna aprilie. Producatorii spun ca nu au de ales si ca vor fi nevoiti sa creasca pretul la pâine cu pâna la 10%.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

De vina pentru scumpiri ar fi si situatia internationala. Importatorii se tem ca recoltele din anul acesta vor fi mai mici decât in anii trecuti din pricina temperaturilor neobisnuite din timpul iernii.

„Exista bulversarea pietei la ora actuala. Deci nu se intelege foarte bine directia, si atunci de obicei intr-o perioada de genul acesta apar scumpiri.

Utilitatile, salariile si materiile prime vor impinge pretul inainte. Ca vor fi cu 2 procente, 3 – 4 procente lucrul acesta se intâmpla indiferent de vointa noastra”, a afirmat Sorin Mintea, presedinte Romalimenta, la un post de televiziune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si