Pe de altă parte, este important să vă simţiţi bine acasă, să ieşiţi din monotonie şi să vă invitaţi prietenii într-un ambient care să vă caracterizeze. Pentru un plus de bună dispoziţie şi o senzaţie revigorantă, o pată de culoare este binevenită şi poate schimba viziunea despre modul de decorare.

Indiferent de stilul de decorare pe care îl veţi aborda, alegerea unei canapele vă poate da startul de care aveţi nevoie, urmând să achiziţionaţi celelalte piese de mobilier şi decoraţiuni, funcţie de designul, culoarea, dimensiunile şi forma acesteia.

Şi chiar dacă nu sunteţi adeptul culorilor pentru living, pentru că de cele mai multe ori sunt considerate vedetele acestuia, canapelele de living pot aduce acel plus de culoare într-o încăpere, punând astfel în evidenţă şi celelalte piese de mobilier.

Unii designeri preferă canapeaua în aceeaşi culoare cu cea a pereţilor pentru a uniformiza camera şi pentru a o face să pară mai mare. Este o schemă armonioasă, până vă hotărâţi să revopsiţi ulterior. De aceea, canapelele în culoare neutră sunt cele mai populare şi mai comode pentru majoritatea caselor.

În acelaşi timp trebuie să ţineţi cont de faptul ca o canapea este o investiţie importantă, care vă va însoţi mulţi ani, iar culorile vă pot influenţa nivelul energetic şi starea de spirit. De aceea, este bine să faceţi alegerea care vă inspiră şi să vă lăsaţi provocaţi de o culoare de accent, de care nu vă veţi plictisi.

Plus că vă veţi simţi ca o vedetă când va veţi odihni pe o canapea mai glamour.

O culoare neobişnuită va crea magia şi va fi cartea de vizită pentru stilul dumneavoastră. Mai rămâne să găsiţi răspunsul la întrebarea: ce culoare ar trebui să aibă canapeaua preferată?

Dialoguri cromatice pentru canapele

Întotdeauna există o culoare preferată sau chiar mai multe şi putem opta pentru folosirea ei, chiar dacă s-ar putea să pară mai neobişnuită.

Asta nu înseamnă să o folosim în exces într-o amenajare interioară. Vom obţine doar monotonia unui decor plictisitor. Practic, orice culoare poate genera armonie dacă este utilizată în combinaţia, cantitatea şi calitatea potrivite.

Cea mai importantă regulă în alegerea culorilor se referă la „proporţia de aur”, potrivit căreia trebuie să te concentrezi pe trei culori, pe care să le foloseşti în proporţiile 60/30/10. În acest fel, culorile vor fi corect echilibrate şi puse în valoare în acelaşi timp. Într-o schemă simplă, pereţii ar reprezenta 60% din cameră, 30% tapiţeria, iar restul de 10% din cameră ar reprezenta accente. Practic culoarea secundară, complementară, prezentă în proporţie de 30%, se referă elemente vizuale care să stârnească interesul şi în cele mai obişnuite cazuri acestea pot fi canapelele de living.

Mobilierul poate să afecteze percepţia spaţiului interior al unei camere prin simpla alegere a culorii. Conform teoriei culorilor, culorile calde ies în evidenta mai mult şi cele reci sunt percepute ca fiind la distanţă mai mare. Astfel, culorile calde: portocaliu, roşu sau maro vor micşora optic camera respectivă. Dar o canapea verde ar face camera să pară mai mare.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Alegerea culorilor se face în funcţie de destinaţia încăperii. Astfel, în spaţiile de zi se pretează culorile calde şi soft, de la roşu, galben la verde deschis, pe roata culorilor.

Cea mai caldă culoare a spectrului, oranjul auriu este familiar, benefic, energizant, pozitiv şi expresiv, crează o senzaţie plăcută, familiară şi dezirabilă. Canapelele portocalii se integrează perfect stilului modern.

Cea mai bună opţiune dintre toate culorile pentru living este verdele, culoare odihnitoare pentru ochi şi care poate reîmprospăta gândirea.

O altă culoare potrivită este o nuanţă bogată de roşu, deoarece ajută la creşterea nivelului de energie şi ajută la stimularea conversaţiei. O canapea din piele roşie poate deveni vedeta de necontestat într-un decor clasic dar şi modern.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Galbenul stimulează nervul optic, este o culoare dinamică care exprimă căldură, satisfacţie, admiraţie, veselie, bună dispoziţie. Sporeşte puterea de concentrare şi predispune la comunicativitate.

Cei care iubesc negrul, vor fi fericiţi în 2018, Black Flame este noul negru cu subtilităţi adânci de indigo. Este o culoare care pune în evidenţă mobilierul, crează senzaţia de putere şi independenţă. Canapelele negre sunt un must have pentru stilul minimalist.

Pentru cei ce caută un decor mai extravagant, ultra violet este alegerea înţeleaptă pentru spaţii precum livingul sau diningul. O canapea este piesa de mobilier ce îţi poate scoate din banal camera în care este pusă, iar dacă mai este şi tapiţată într-o culoare puternică, ultra violet, atunci cu siguranţă reprezintă alegerea ideală.

O canapea cu o culoare puternică, va aduce în decorul unei case originalitate, imaginaţie şi inventivitate. Culoarea va vorbi despre înclinarea dumneavoastră spre eleganţă şi poate puţină opulenţă, dar efectul total va corespunde stilului contemporan.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si