Povestea lui Lae Cascadorul a fost dezvaluita de ziarulunirea.ro, care a vorbit cu actorul care a realizat cea mai spectaculoasa saritura din Romania, sarind cu o Dacie 1310, la 140 de km/ora, peste doua tiruri! Evenimentul- autentic record mondial la acea vreme- s-a petrecut in 1995, in fata a 50000 de spectatori, Lae reusind un salt lung de 63 de metri, in ovatiile unei asistente extaziate!

Prietenia cu regretatul Szobi Cseh i-a adus si aparitia intr-o multime de filme celebre. "Lae a jucat în 12 filme, printre care se mai numără ”Burebista”, ”Colierul de turcoaze”, ”Capcana mercenarilor”, “Mircea cel Mare”, ”Horea”, ”Drumul oaselor”, etc, iar ultimul, “Martori dispăruţi”, în 1989. Prima cascadorie voită a fost în anul 1984, la Alba Iulia, pe stadion, alături de Szobi. Numere de cascadorie, precum treceri prin foc, sărturi din maşină sau de pe o maşină pe alta au fost prezentate atunci publicului albaiuian. Era vremea când nu era pus tartan pe stadion, era doar ciment. Acesta a fost şi momentul când Lae a trecut de la stadiul de aventură la cascadorie", nota sursa citata despre cariera lui Lae. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Evenimentul din 1995, ”Cascada22/95”, cum a fost numită de către Lae, a fost recunoscut la nivel naţional şi internaţional, a fost premieră europeană şi difuzat la “Real TV” (SUA) şi Discovery, dar şi pe toate posturile naţionale. A executat şi alte cascadorii periculoase, cum ar fi răsturnarea cu 160 de atmosfere de gaz metan sub presiune în portbagajul maşinii sau răsturnarea maşinii în tunelul de foc.

Fiecare cascadorie a însemnat o minune în viaţa lui. A scăpat de fiecare dată cu viaţă, dar a avut, desigur, şi accidentări. Lae ne-a povestit că i-a fost pus corpul în gips până la gât şi era nevoit să se ”scarpine” cu electrodul pe spate, însă niciodată nu a suferit fracturi, decât disjuncţii. Într-un inventar al anatomiei lui Lae, se poate observa astăzi clavicula sărită şi rămasă ”de poţi să-ţi pui paltonul ca într-un cuier”", se incheie reportajul celor de la Ziarul Unirea dedicat lui Lae Cascadorul. 

 


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si