Dincolo de gustul bun, portocalele contribuie la intarirea sistemului imunitar.

Beneficiile consumului de portocale

Fructele exotice ajuta la reglarea tensiunii arteriale si scade riscul de boli cardiovasculare. Portocalele, grepfrutul, mandarinele, clementinele pot reduce cu 19% riscul de accident vascular, potrivit Asoiatiei Americane "Inima".

Consumul de portocale mentine inima sanatoasa.

Cunoscute pentru continutul de fibre, potasiu, vitamina c, aceste substante din portocale contribuie la mentinerea starii generale de sanatate, dar in special a sanatatii inimii.

Consumul de portocale este benefic pentru persoanele care sufera de diabet

In urma mai multor studii efectuate s-a constatat ca in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 1 si tip 2 pot sesiza o imbunatatire a nivelului de zahar in sange, a lipidelor si a insulinei. Atentie, insa! Portocalele trebuie consumate cu moderatie de persoanele care sufera de diabet.

Beneficiile consumului de portocale- previne aparitia acneei

Pentru ca sunt bogate in vitamina A, portocalele ajuta la prevenirea dezvoltarii si raspandirii bacteriilor si virusurilor in organism. Mai mult, acidul citric ajuta la prevenirea ridurilor si catifeleaza pielea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Consumul de portocale previne imbatranirea prematura a pielii.

Putini stiu ca portocalele au in compozitie antioxidanti, care protejeaza de efectul nociv al soarelui, protejeaza pielea si previne cancerul de piele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si