Sigur ca exista mai multe modalitati de combina gusturile si aromele preparatelor ci berea, (si asta e direct influentat de preferintele fiecarei persoane), dar nicioadata nu strica sa mai afli chestiuni pe care le propun specialistii gastronomi.

Si cum incercarea moarte n-are, atata vreme cat exista curaj si dorinta de a experimenta noi senzatii pentru papilele gustative, iata cateva sugestii care sunt demne de luat in seama:

Berea blonda, nefiltrata intr-o combinatie excelenta cu preparate pe baza de carne alba

Indiferent ca e vorba de carne de paste, pui, iepuri sau diverse sosuri albe, gustul preparatelor va fi cu adevarat potentat daca acestora li se adauga minunata bere blonda, nefiltrata. Pe langa asocierea de gust, cea de culoare este cea care conteaza ulterior, dupa cum afirma cei mai iscuisti maestri gastronomi.

Berea neagra se serveste alaturi de carne rosie

O carne robusta de vita, pregatita “a la carte” merge excelent impreuna cu berea neagra.

Luate separat, atat berea si cat carnea sunt minunate, asadar ganditi-va ce combinatie interesanta poate iesi?! Aceasta combinatie poate fi in stare sa modifice si sa potenteze deoptriva intreaga experienta culinara, atata timp cat sunt respectate regulile de preparare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nu vom uita niciodata mititeii si carnaciorii, acea acombinatie arhicunoscuta, insa de ce sa nu mergem mai departe de atat?! De pilda, un restaurant la Unirii iti pune la dispozitie oricand toate aceste minunatii.

Berea, o alegere excelenta si in combinatie cu branzeturile

Cu siguranta aceasta abordare este mai putin cunoscuta, mai cu seama cu cat cei mai multi dintre noi asociaza branzeturile cu vinul. Asadar, merita o incercare: branzeturile se potrivesc cu berile care arome destul de puternice. De pilda, branzeturile maturate suficient merg senzational alaturi de berile belgiene sau olandeze. Daca branza cheddar merge nemaipomenit cu o bere intensa, Blue cheese merge cu cea bruna, iar Mascarpone va face intotdeauna casa buna cu bere aromata, cu un twist fructat.

Bere si desert?! Da, clar se poate!

Prajiturile cu ciocoltata si tartele cu alune pot fi servite in mod destul de surprinzator alaturi de bere. Ce-i drept nu orice fel de bere, ci unul care sa fie o adevarata incantare pentru papilele gustative, si anume o bere plina, strasnica. Deserturile preparate din fructe merg foarte bine cu beri arome cu cirese si zmeura. Dulcele va mai estompa din amarul berii si va crea echilibrul perfect dintre arome.

Berea frantuzeasca si mancarea italieneasca, un mix neastepat, dar savuros!

Te-ai fi gandit vreodata la asa ceva?! Poate ca nu, dar de la felul principal si pana la desert, mancarea italieneasca accepta langa o bere pe masura.

O bere frantuzeasca care sa creeze armonii depline si care sa fuzioneze de la prima si pana la ultima inghititura.

In definitiv, vorbim despre alegeri care sa complimenteze gustul si nu sa-l acopere ori sa il anuleze.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si