Aici, spun „administratorii”, banii, politica si credintele religioase nu au nicio putere.

Fondat la 28 februarie 1968 de 5.000 de oameni care i s-au alaturat Mirrei Alfassa (o frantuzoaica preocupata de misticism, cunoscuta drept „Mama”), acest loc este rezultatul viziunii comune lui Sri Aurobindo (a carei adepta fidela a fost Mirra Alfassa) si a arhitectului Roger Anger.

Sri Aurobindo, poet si scriitor indian cu puternice conotatii mistice, a fost considerat de catre adeptii sai un avatar, o incarnare a divinului; el a cultivat intotdeauna visul unei societati fara diviziuni, in care toti ar

putea trai in armonie urmandu-si in mod liber inclinatiile cele mai profunde.

Astfel,  spre finalul anilor ‘60, adeptii acestui „parinte spiritual“ au decis sa se uneasca pentru a crea un oras unde sa puna in practica viziunea acestui om.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Alfassa a ales membrii societatii privindu-i in ochi: multi si-au amintit momentul  ca fiind „o experienta profund spirituala” si chiar suprarealista. Cei „alesi“ primeau si prima sarcina: aceea de a planta un copac. in cativa ani, zona desertica se transformase intr-o padure.

In locul ales s-au adunat oameni din 124 de tari. Fiecare a adus o mana de pamant din tara sa natala, pe care – in mod simbolic – a depus-o intr-o urna in forma florii de lotus.

Sprijinit de guvernul indian si apoi recunoscut de ONU ca parte a Patrimoniului Mondial, Auroville a inceput sa se dezvolte cu entuziasm.

Auroville a fost proiectat astfel incat sa arate de sus ca o galaxie in expansiune. Zona din jurul acestui sat spectaculos, initial pustie, a devenit verde si luxurianta, datorita prezentei padurilor si a altor plante semanate de locuitori.

Consiliul si comisiile de lucru sunt singurele formatiuni guvernamentale prezente: ele sunt alese la fiecare patru ani si servesc la organizarea problemelor administrative fundamentale.

Sursa: incredibilia.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si