Trebuie sa se tina cont de cate zile au trecut de cand a fost stors nu numai cand este consumat de soferi, ci si in cazul copiilor.

Cat alcool are mustul: 4% alcool dupa 3 sau 4 zile de la stoarcere

Cel mai dulce must este in ziua incare a fost stors. La acel moment, nectarul nu contine deloc alcool sau cel mult contine doar 1%.

Dupa trei, patru zile, mustul incepe sa fermenteze, capata un gust acrisor, iar gradul de alcoolemie creste. Acesta se numeste tulburel, si este recunoscut dupa cum incepe sa piste usor limba. El este contraindicat soferilor si copiilor. Pe zi ce trece concentratia de alcool creste si se transforma in vin.

Este important de stiut ca mustul este bogat in vitaminele A, B1, B2, C, PP si K, si in minerale. Sucul de struguri stimuleaza sistemul nervos prin reducerea retentiei de apa, energizand organismul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Mustul este indicat pentru anemie, astenie, surmenaj, dar si in afectiuni precum guta sau artroza. Este un bun laxativ, fiind recomandat in anumite tipuri de constipatie, dar si un exceptional diuretic, indicat pentru tulburari ale tensiunii arteriale”, spune nutritionistul Maria Florea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si