Motivul pentru care gălbenuşul oului fiert se înverzeşte. Îl mai mănânci?
Galbenuşul oului capătă o culoare anormală, verzuie, atunci când este fiert prea mult timp.
Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă culoarea verzuie pe care o capătă gălbenuşul oului? Dacă n-ai făcut-o până acum, cu siguranţă de acum înainte o să dai mai multă importanţă acestui aspect. Galbenuşul oului capătă o culoare anormală, verzuie, atunci când este fiert prea mult timp. Această culoare este de fapt o formare de sulfat de fier.
Dar nu-ţi face griji, ele sunt la fel de comestibile, iar acest proces este inofensiv.
Cum se fierbe corect un ou
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1. Pune ouale într-o oală cu apă rece
2. Pune oala pe aragaz, la foc mare
3. Când apa fierbe bine, opreşte aragazul şi acoper-o cu un capac
4. În funcţie de cum iţi doreşti să iasă ouale, stai cu ochii pe ceas.
Pentru ouă moi, lasă-le să stea 4 minute.
Pentru ouă mai ferme, dar totuşi cu interiorul moale, lasă-le 6 minute.