Locul in care apa si uscatul se ciocnesc da nastere unor peisaje populate cu oameni, plante si animale parca desprinse din povesti.

Cinque Terre, Italia

Raiul pe pamant. Asa arata tarmul bolovanos denumit Cinque Terre, situat pe riviera italiana. Fiecare dintre cele cinci orasele de pe coasta este un port plin de barci si mici vase de pescuit. Restaurantele sunt pline de mancare marina, iar de aici, din Liguria, provine celebrul sos pentru paste denumit pesto.

Localitatile sunt legate printr-o carare numai buna pentru drumetii si care ofera peisaje superbe, de la inaltime. Alte poteci, duc catre superbe plajele ascunse. Zona a fost declarata parc national si este inclusa in patrimoniul UNESCO.

Coasta de Turcoaz, Turcia

Marea curbura care formeaza coasta de sud-vest a Turciei este una dintre bijuteriile ascunse ale Mediteranei. Golfurile au culoarea turcoazului, in special laguna denumita Marea Moarta. Peisajele aproape ireal de frumoase pot fi admirate cel mai bine de pe vas, din largul marii. Localitatile sunt impanzite de pensiuni, fiecare cu gradina ei superba in care cresc tot felu de flori. Apele Marii Mediterane ofera una dintre cele mai bune partide de inot.

Big Sur, California

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

In mod sigur, coasta californiana numita Big Sur este una dintre cele mai cunoscute faleze din lume. A inspirat numeroase romane, poezii, apare in filme si in fotografii celebre. Aici, turistul nu e niciodata dezamagit. De la plimbarea pe autostrada 1, asezata pe malul Pacificului de Nord, si pana la padurile milenare de stejar rosu, oriunde intorci capul ai parte de peisaje care-ti taie rasuflarea.

Coasta Antrim, Irlanda

Faleza Antrim, din... nordul Irlandei de Nord, era renumita pentru furmusetea ei salbatica inca dinainte ca aici sa fie filmate scene din Urzeala Tronurilor. Calea Gigantului, formata din peste 40.000 de columne de bazalt, este creata de o straveche eruptie vulcanica si pare un peisaj de pe alta lume. Drumul pe coasta are peste 50 de kilometri si include si o punte suspendata care-ti da ameteli.

Na Pali, Hawaii

Nu e de mirare ca Steven Spielberg a filmat aici Jurassic Park. Coasta Na Pali, din Hawaii, ofera privirii un peisaj ca de inceput de lume. Cu stanci care par ca plonjeaza direct in ocean, cascade ascunse in jungla si plaje la care ajungi dupa ce te catari o jumatate de zi, zona ofera o priveliste uluitoare. Calatorul nu uita nicio clipa aici ca se afla aproape de capatul pamantului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si