Un stil de viata comod, dar nesanatos si pe deasupra si scump! Este avertizeaza nutritionistilor, care ne dau cateva sfaturi importante atunci cand optam pentru vitrinele calde din supermarket-uri.

La pranz, in pauza de masa de la serviciu sau seara, in drum spre casa ne oprim la supermarket ca sa cumparam de-ale gurii.

Citeste si: Premieră medicală în România și sud-estul Europei! S-au efectuat primele intervenții de chirurgie cardiacă cu ajutorul robotului chirurgical!

Grabiti si stresati, nu ne mai gandim nici la bani, si nici la sanatate. Uneori, cheltuim pe mancarea de seara mai mult decat pe aprovizionarea de weekend.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In marile magazine, cele mai lungi cozi nu sunt la casa, ci la raioanele cu mancare gata facuta sau semipreparata. Nutritionistii spun ca trebuie sa fim foarte atenti la ce alegem din oferta.

"Prajelile, daca totusi optam pentru ele, pot sa fie eliminate acele fainuri prajite.Mancarea cu sosuri poate sa fie imbunatatita prin solicitarea sa nu se adauge la ardei umpluti sau la chiftelutele marinate."

, explica dr. Larisa Dumbrava, medic primar diabet si nutritie

Citeste si: Ion Iliescu se recuperează bine. A fost mutat de la Terapie Intensivă

Primul sfat este sa evitati mancarea prajita si sa optati pentru copt, inabusit sau gril. Indiferent daca vorbim despre carne, legume sau cartofi. Cumparati mai bine un pui la rotisor decat unul prajit si renuntati la sosuri si dressinguri.

In loc sa cumparati o supa la plic sau la cutie, mancati una gatita in supermarket. De preferat ar fi cea cu legume multe, fara grasimi. Cumparatorii stiu ce produse ar trebui evitate, dar recunosc ca multe sunt apetisante si le lasa gura apa.

Salatele si legumele la gratar sunt extrem de sanatoase, spun nutritionistii, care recomanda cel putin o portie pe zi. Renuntati la combinatiile cu paste, sunca si maioneza, care sunt greu de digerat si contin multe calorii.

Citeste si: Madalina Ghenea, apariție de vis alături de noul iubit! Unde au fost surprinși cei doi?

"Salatele fara dressing si sa adaugam noi in loc de otetul acetic si uleiul rafinat, care se gaseste pe masa, sa adaugam zeama de lamaie. Intr-un supermarket, lamaile sunt la cativa pasi de noi.Salatele cu paste sunt o bomba calorica.", spune doctorul.

Nu optati pentru produsele semipreparate sau congelate. Chiar daca sunt foarte usor de preparat, ingredientele nu sunt cele mai bune, avertizeaza specialistii. In plus, comoditatea se plateste. Luati in considerare ca mesele in oras sunt mai costisitoare decat cele gatite acasa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si