Procesul a durat 3 ani iar slujitorul Domnului a sustinut tot timpul ca este nevinovat si ca, de fapt, e tinta unei razbunari.

Preotul José Donoso, cel care a abuzat sexual un copil român si doi spanioli, a fost condamnat de catre Tribunalul din Badajoz la 17 ani de închisoare, dupa trei ani de judecata.

Citeste si: Folosești telefonul pe post de ceas deșteptător? Faci o GREȘEALĂ URIAȘĂ! Vezi de ce nu e bine să faci asta

La începutul lunii ianuarie 2015, primarul si consilierul pe probleme sociale din localitatea Mengabril, provincia Badajoz au depus o plângere la Curtea de Instructie numarul 1, din localitatea Don Benito, în care denun?au faptul ca preotul local a abuzat sexual trei minori.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

Pe 22 ianuarie 2015, José Donoso a fost chemat sa dea o declaratie în fata magistratilor Curtii de Instructie. Parohul a negat orice fel de acuzatii si, într-o declaratie facuta la acea vreme cotidianului spaniol „El Pais", el nega acuzatiile ce i se aduceau si sustinea ca este tinta unei razbunari.

Prima victima a parohului a fost un copil român care pe atunci avea 12 ani.

Conform documentelor depuse la dosar, primii care au alertat autorita?ile au fost profesorii de la scoala unde învata minorul.

Acesta le-a povestit dascalilor despre calvarul prin care trecea.

În timpul investigatiilor, parintii copilului au sustinut ca nu stiau nimic despre aceste întâmplari. Doina, mama baiatului, a declarat ca daca ar fi stiut de acest fapt ar fi fost prima care ar fi reclamat cazul.

Magistratii Curtii de Instructie numarul 1, din localitatea Don Benito, provincia Badajoz, au decis în luna ianuarie 2015, ca acesta sa fie judecat în libertate, iar ca masura preventiva au emis un ordin prin care acesta nu avea voie sa se apropie la mai putin de 100 de metri de victima.

La izbucnirea scandalului în parohia Mengabril, au mai aparut doua acuzatii la adresa lui José Donoso. Doua familii de spanioli au depus plângere la politie, reclamând faptul ca si copiii lor au fost abuzati sexual de acelasi preot.

Imediat dupa ce au fost facute publice incidentele, Episcopia Plasenciei a emis o nota de presa în care a declarat ca Jose Donoso Fernandez nu va avea nicio activitate în parohie, ca masura preventiva în timpul anchetei. Acelasi document indica faptul ca „Dieceza a deschis, de asemenea, o cercetare canonica dupa cum indica regulile în aceste cazuri."

Procurorii au cerut un cumul de 47 de ani de închisoare, dar magistra?ii Tribunalului din Badajoz au decis ca fostul paroh sa primeasca 15 ani pentru abuz si doi ani pentru ca a emis documente false pentru a justifica lipsa minorilor de la scoala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si