Tudorel Toader s-a hotarat sa isi dea demisia, insa va mai ramane la Ministerul Justitiei. Pe de alta parte, presedintele Romaniei nu va da un raspuns in aceasta saptamana cu privire la cererile de revocare si numire a noilor ministri.

De pe treptele ministerului justitiei, Tudorel Toader anunta ca merge la Palatul Victoria sa isi depuna demisia. Dar cu o precizare.

Tudorel Toader, ministrul Justitiei: Iau in considerare si faptul ca orice autoritate trebuie sa aiba asigurata continuitatea activitatii, voi ramane la minister pana in momentul in care in Monitorul Oficial apare numele si prenumele ministrului justitiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Eugen Nicolicea, propus de PSD ministru al Justiției, în locul lui Tudorel Toader

Cererea de revocare din functie a ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si nominalizarea lui Eugen Nicolicea in locul acestuia au ajuns, aseara, la Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis, insa, a decis sa nu semneze, deocamdata, nicio propunere de revocare sau de numire a ministrilor.

Klaus Iohannis: „Nu pot sa semnez niste acte fara a evalua urmarile intregii remanieri guvernamentale.

Prima mea impresie este ca aceasta remaniere guvernamentala se face ca lucrurile se mearga mai prost. Asa ceva este inadmisibil”.

Citeste si: Cine are vila mai mare? Augustin Lazăr și Tudorel Toader ”se bat” și în imobile

Daca seful statului refuza sau amana revocarea si numirea noilor ministri, guvernul mai are la dispozitie o varianta in aceasta situatie: restructurarea Guvernului. Premierul poate cere Parlamentului sa voteze modificarea structurii executivului.

Astfel, ministrii si numarul de ministere se stabilesc de premier, fara ca presedintele sa mai fie implicat. In cazul acesta, presedintele Klaus Iohannis doar asista la depunerea juramantului. Dar, pentru aceasta varianta, coalitia de guvernare are nevoie de o majoritate sigura in parlament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si