Intre 7 si 12 lei costa acum un kg de capsune, cele mai multe, aduse din Grecia. Fructele de import stau pe tarabe chiar si o saptamana,iar cumparatorii fie cumpara de pofta, fie se uita si trec mai departe.
Pentru ca in supermaketuri sunt foarte multe fructe din import, producatorii romani spun ca cea mai mare cantitate de capsune o vor vinde direct de pe camp.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Povestea contelui mutat în România după ce s-a îndrăgostit de Transilvania. Tibor Kalnoky a creat un loc „ieșit din basm” la Micloșoara- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Petre Constantin are o cultura de 4 hectare numai cu capsune.
Petre Constantin: Se pare ca sunt mai putine fructe, dar cred ca vor fi gustoase si aromate. 5.58
Agricultorul are si o explicatie pentru fructele pe care le lauda: ingrasamantul natural le ajuta sa creasca normal, iar coacerea lenta le face dulci si aromate.
Tocmai de aceea, capsunile romanesti care au ajuns deja in piete sunt ceva mai scumpe.
Cine se grabeste sa guste din cele timpurii plateste pana la 20 de lei pe kilogram.