Primii 5 kilometri electrici sunt pe Autostrada A5, la sud de Frankfurt. În premieră, camioanele dotate cu echipamente speciale vor putea să se conecteze la liniile de înaltă tensiune în timp ce rulează cu viteze de pînă la 90 de kilometri pe oră. Sistemul va funcţiona pe ambele sensuri de mers.

Citeste si: Salonul auto de la Geneva se deschide maine si vine cu foarte multe premiere auto mondiale!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La manevrele de depăşire, camioanele trebuie să părăsească banda de circulaţie electrificată. În acest caz, se activează bateria deja încărcată. Deocamdată, în trafic vor exista 5 camioane cu această tehnologie.

Ministerul german al Mediului a alocat aproape 50 de miliarde de euro pentru acest proiect. Dacă testul va fi un succes, şi alte autostrăzi din Germania vor fi electrificate.

Citeste si: Ferrari vrea sa intre pe piata masinilor electrice

Camioanele functionează cu motoare electrice atunci când sunt conectate la liniile aeriene si un sistem hibrid când se întorc pe un drum traditional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si