De altfel, investiția într-un invertor de sudură fiabil și performant este oricând necesară, fie că vorbim despre profesioniști sau despre amatori. Un aparat modern și capabil va ușura munca oricui, permițând realizarea eficientă și rapidă a lucrării. Astfel, timpul este economisit pentru mai multe proiecte viitoare.

De ce a câștigat atât de mult teren acest aparat modern de sudură vom vedea în cele ce urmează.

Ce este un aparat de sudură cu invertor?

Ca variantă modernă a clasicului aparat de sudură cu electrozi, un invertor de sudură profesional, are marele avantaj de a putea fi conectat la un calculator, ceea ce permite o automatizare a muncii și, deci, obținerea unor rezultate excelente. Cei care profită cel mai mult de performanțele acestui aparat sunt, în special, specialiștii care au de obicei un volum impresionant de muncă.

De asemenea, și utilizatorii amatori pot întrebuința invertorul în cadrul activităților gospodărești de sudură, acesta putând fi conectat la o sursă de curent convențională (de 220/230 V) pentru a funcționa atât pe curent continuu, cât și pe curent alternativ.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cum funcționează un aparat de sudură cu invertor?

Curentul alternativ este transformat în curent continuu cu ajutorul redresorului, printr-un filtru de netezire. Ulterior, acesta este convertit de invertor prin intermediul tranzistoarelor cu frecvență foarte înaltă de comutare în alternanță. În cele din urmă, curentul alternativ, care are o frecvență înaltă, este redus până la 70-90 W pentru ca mai apoi să crească și să ajungă la parametrii optimi pentru sudură (între 100 și 200 A).

Invertoarele de sudură pot funcționa pe baza a trei procedee:

  • Sudarea MMA (manual metal arc, adică sudura cu electrod): este metoda clasică, recomandată pentru sudarea metalelor, în cazul lucrărilor de șantier sau a altor confecții metalice;
  • Sudarea TIG (Tungsten insert gas, adică sudarea în mediu gazos): dezavantajul acesteia rezidă în faptul că sudorul va fi nevoit să adauge materialul de adaos treptat. De aceea, este recomandată în cazul sudurilor estetice, unde aspectul final este foarte important;
  • Sudarea MIG (Metal insert gas, adică sudura cu fir): se folosește în cazurile în care sudura trebuie să se realizeze atât rapid și eficient, dar și pentru un aspect final îngrijit.

Care sunt avantajele celor mai moderne invertoare de sudură?

Avantajele unui aparat de sudură cu invertor performant sunt multiple și de netrecut cu vederea. Dintre acestea, cele mai importante sunt:

  • greutatea redusă, ce îi conferă acestuia o portabilitate extraordinară;
  • dimensiunile mai reduse în comparație cu aparatele de sudură clasice;
  • datorită dimensiunilor, aparatul este ușor de întreținut;
  • este un aparat potrivit pentru activitățile gospodărești, mai ales pentru faptul că consumă puțin;
  • are o eficiență sporită datorată topirii puternice, în special în cazul sudării cu electrozi bazici;
  • permite sudarea în curent continuu și în curent alternativ.

DeTop – gamă impresionantă de aparate profesionale de sudură

Întotdeauna există criterii de care orice sudor trebuie să țină cont în alegerea celui mai potrivit aparat, cu atât mai mult cei aflați la început de drum sau amatorii. Printre aspectele importante care trebuie luate în calcul la achiziția unui aparat de sudură invertor profesional sunt funcționalitatea și siguranța.

Este extrem de important ca aparatul ales să dispună de protecție termostatică, de opțiunea de reglare a curentului electric și de posibilități variate de întrebuințare, adaptate cât mai multor situații, dat fiind faptul că fiecare material are proprietăți diferite și se topește în diferite condiții.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Pe lângă acestea, brandul producător are o mare relevanță în performanța aparatului. Telwin, Miller, Lincoln și Tecnica sunt printre cele mai importante nume din această industrie. Desigur, în funcție de brand și de funcțiile sau de accesoriile cu care aceste aparate sunt livrate, prețul lor diferă în fiecare magazin de distribuție în parte.

În cadrul magazinului online DeTop, utilizatorii pot descoperi o gamă impresionantă de aparate de sudură, de la branduri de renume și la un raport calitate-preț excelent. Site-ul firmei, scule.detop.ro este locul în care orice profesionist sau amator poate găsi un invertor de sudură la un preț corect, fiabil, performant și rezistent.

Seriozitatea și profesionalismul echipei din spatele magazinului online DeTop, alături de calitatea superioară a produselor comercializate, sunt motivele pentru care clienții revin de fiecare dată pe site, pentru noi comenzi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si