Imaginile filmate intr-o localitate din Alba surprind doua vartejuri inspaimantatoare de nori care unesc cerul si pamantul, asemenea unor tornade. Din fericire, vantul n-a fost atat de puternic si dupa ce a traversat cu viteza campurile, s-a indreptat spre Muntii Apuseni.

Cei care au observat fenomenul de la distanta nu s-au lasat speriati si au postat imaginile pe Facebook. La scurt timp, alte dovezi i-au infiorat pe cei mai tematori si i-au facut sa se intrebe daca am avut de-a face cu o inca un fenomen extrem.

Citeste si: VIDEO| Necazurile au căzut din cer

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

BOGDAN ANTONESCU, specialist în fenomene meteo extreme: E un fenomen convectiv, un nor cu dezvoltare pe verticala din care a plouat, probabil ca a fost si vant intens in zona respectiva, tornada nu.

Dincolo de explicatia stiintifica, temerea oamenilor care asista la astfel de rabufniri ale naturii e justificata: tornada din urma cu o luna si jumatate a sadit spaima printre cei care erau convinsi ca in tara noastra n-au cum sa aiba loc astfel de fenomene.

Citeste si: VIDEO| Vijelie ca o tornadă, la Pogoanele

Clima temperata continentala care era pana mai ieri caracteristica tarii noastre a devenit mai degraba una dominata de fenomene extreme, precum cea filmata in Bucegi acum doua zile:

BOGDAN ANTONESCU: Umezeala multa, instabilitate, forfecarea vantului pe verticala si cam astea sunt ingredientele pentru o tornada.

Chiar daca ne confruntam cu un val de caldura, nu scapam de vijelii: spre sfarsitul saptamanii, norii se risipesc in sudul tarii, insa de luni, ne asteapta iar averse, asemenea celor care au lasat

in urma pagube uriase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si