In preajma pescariilor din Navodari, pe o plaja unde scaldatul e considerat sigur, turistii care vor sa simta briza, dau de un miros chimic.

Pe o portiune de 300 de metri, langa digul de la Portul Midia, nisipul si apa par poluate cu substante inca necunoscute.

Imaginile ar putea descrie, cu usurinta, un dezastru ecologic si in aceasta situatie, turistii care se scalda aici sunt in pericol.

Desi pescarii sustin ca marea arata asa de luni de zile, autoritatile pretind ca n-au stiut nimic pana aseara, cand au vazut imaginile la televizor. Astazi, doua echipe de inspectori, una de la Apele Romane si cealalta de la Directia de Sanatate Publica, au luat probe de apa si de nisip.

Explicatiile ar putea fi doua: una cu urmari grave, cealalta, fara impact asupra mediului, dar respingatoare pentru turisti.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cea dintai presupune ca eventualele substante chimice sa fi fost deversate de nave, in largul marii, si aduse apoi de curenti pana la tarm.

Contactati pentru un punct de vedere, reprezentantii portului si cei ai administratiei Canalelor Navigabile
sustin ca n-au sapat, recent, pe fundul marii unde ar putea exista substante petroliere de la navele care acosteaza.

„Ultimele lucrari de dragaj efectuate in zona au fost realizate in lunile februarie – martie 2019.

Totodata, subliniem faptul ca materialul dragat în porturile maritime romanesti este analizat fizico-chimic  si este conform cu parametrii indicati in normele de mediu”, a transmis Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta.

Cealalta varianta, care exclude poluarea, are o explicatie pe care ne-o da natura: marea ar putea arata asa
din princina algelor in descompunere.

ANDALUZA MORARIU- biolog- Apele Romane: Fiind aici ca o zona de estuar, normal ca au fost impinse in toata zona asta si nu sunt pe tot malul. 9:42

Daca e vorba de alge sau de petrol, vom afla cu certitudine peste cateva zile. Abia atunci vor sosi rezultatele de laborator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si