Shuai Zhang, 30 de ani, 1,77 metri înălţime, şi-a dominat adversara în prima parte a setului I. Cu un serviciu puternic, cu agresivitate, cu lovituri trimise cu lungimea şi unghiurile potrivite, chinezoaica a pus mingea unde a vrut, obligând-o pe Halep să alerge pe tot terenul. Aflată pe marginea păpastiei în acest set, la scorul de 1-4, 15-40, românca a trebuit să scoată la iveală întreaga ei energie şi toată ştiinţa jocului pentru a echilibra partida.

Halep s-a bazat din nou pe puterea ei de luptă, pe munca neobosită pe care o depune pe teren şi a întors soarta întâlnirii.

Citeste si: Halep în culmea fericirii! A ajuns în sferturi la Wimbledon

Simona Halep a tras de ea, s-a agăţat de fiecare minge şi a căutat să lungească punctele. Scoasă din ritmul rapid pe care îl impusese şi obligată la rândul ei să alerge dintr-o parte în alta a terenului, Zhang a început să risipească puncte. Românca a devenit ea mai agresivă şi cea care dictează jocul. Scăpată din "încercuire", sportiva din Constanţa a jucat din ce în ce mai bine, fără să-şi mai coboare nivelul evoluţiei şi concentrarea.

Zhang a acuzat pierderea avantajului şi a setului I şi a devenit o pradă uşoară pentru adversara ei, în setul secund. Chinezoaica nu a mai avut soluţii, nici precizie şi a trebuit să se recunoască învinsă de o jucătoare mai bună.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Simona Halep a învins-o pe Mihaela Buzărnescu, scor 6-3, 4-6, 6-2, la Wimbledon

Zhang a făcut repede 3-0, cu break în ghemul al doilea, apoi a condus cu 4-1. La acest scor, fostul lider WTA a salvat patru mingi de dublu break şi implicit de 1-5, într-un ghem cu şase egalităţi. A fost momentul care readus-o pe Simona Halep în set. În ghemul următor, ea a beneficiat de primele două mingi de break, fructificând-o pe a doua, apoi şi-a făcut în sfârşit uşor serviciul, egalând la 4. Setul a mers în tie-break, în care jucătoarea chineză a greşit mai mult şi Halep s-a impus cu 7-4, după 58 de minute de joc.

În setul al doilea, Shuai Zhang nu a mai avut replică, reuşind doar un ghem, la 0-1. Halep a defilat şi a câştigat cu 6-1, într-o oră şi 26 de minute, luându-şi revanşa după ce pierduse ultimele două meciuri în faţa sportivei din China.

Citeste si: Simona Halep spune că nu va mai juca în Cupa Federaţiei dacă formatul competiţiei se va schimba

Anterior, Zhang conducea cu 2-1 în partidele cu Halep. Victoriile chinezoaicei sunt din 2016, scoruri 6-4, 6-3, în turul I, la Australian Open, şi 6-0, 6-3, în optimi, la Beijing.

Românca s-a impuns în 2012, în turul I la Indian Wells, scor 6-1, 6-1.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Simona Halep va da piept în semifinale cu câştigătoarea din partida Karolina Muchova (Cehia), locul 68 WTA -  Elina Svitolina (Ucraina), locul 8 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 588.000 de lire sterline (654.000 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si