Majoritatea locuitorilor acestei lumi își pun întrebarea: cum vor fi mașinile viitorului? Nu numai șoferii sau iubitorii acestui sector își pun această întrebare. Incertitudinea merge mult mai departe. Nu facem altceva decât să vedem prototipuri care avansează sau dezvăluie un viitor care este mai mult decât aproape. Și, desigur, schimbarea despre care vorbim cu privire la ceea ce cunoaștem astăzi drept mașină și ceea ce vom cunoaște mâine nu va fi instantanee.

De fapt, va fi  treptată, dar și foarte diferită de ceea ce știam despre mașină acum nu mulți ani în urmă. Dar, vă punem o altă întrebare: nu suntem deja, într-un fel, martorii evoluției a ceea ce va fi vehiculul viitorului? Răspunsul afirmativ este foarte evident.

Asistăm la mașina viitorului

Pentru asta, trebuie doar să ne uităm la lista lungă de tehnologii și asistenți de conducere cu care sunt deja echipate mașinile care sunt vândute în prezent de dealeri. Și nu ne referim doar la cele mai importante aspecte ale segmentelor premium ale modelului Mercedes clasa E, ale următorului Audi A8 sau BMW Seria 7, care este capabil să parcheze doar prin controlarea telecomanzii și, chiar, să-și rotească roțile pentru a evita coliziunea cu o altă mașină sau obiect în timpul manevrei. Aceste tehnologii sunt prezente chiar și pe cele mai mici modele urbane și utilitare (Smart, Ford Fiesta sau Opel Corsa, cu sistemul său pionier OnStar).

Toate mărcile lucrează la elementele și conceptele care vor exista pe aceste mașini în 20 sau 30 de ani. Companiile continuă să inventeze elemente hi-tech pentru ca mașinile să se conducă mai confortabil, ușor și nesupravegheate.

Fiecare noutate tehnologică lansată pe mașină o face pe aceasta mașina viitorului. Dacă nu credeți, aruncați o privire în urmă cu 10 sau 15 ani și gândiți-vă dacă atunci v-ați imaginat că peste câțiva ani mașinile ar putea parca singure...

În general, ne imaginăm mașinile viitorului ca vehicule zburătoare sau ceva de genul. Și s-ar putea ca acest lucru să nu fie atât de departe. Cel puțin, realitatea indică că există deja mașini care conduc singure cu autonomie de nivel 5, chiar dacă sunt în prezent pe piste de testare sau în alte țări (Uber, în  San Francisco sau Pittsburgh). La asta se lucrează.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Înseamnă asta că condusul mașinilor este destinat pieirii? Producătorii par să țină seama de plăcerea unora de a conduce atunci când dezvoltă cutii de transmisie manuale alături de cutii autonome în prototipurile lor. De asemenea, în majoritatea ocaziilor în care vedem un astfel de prototip futurist într-un spectacol internațional, credem că această producție este făcută pentru a crea impresia că marca nu se oprește din evoluție, face un pas spre modernizare.

Cu toate acestea, se pare că toate mărcile și-au stabilit obiectivul de a menține acea cursă activă pentru mașina viitorului, pe care astăzi am putea să o asociem cu mașina autonomă.

Ce elemente vor face parte din mașinile viitorului?

Dacă trebuie luat în considerare ceva, este faptul că fiecare vehicul nou care apare pe piață poate fi echipat cu o tehnologie inovatoare în beneficiul șoferului.

Toate noile invenții sunt deja încorporate în următoarele versiuni; în caz contrar, modelul ar fi învechit în raport cu concurența.

Tehnologie abundentă: dacă mașinile viitorului vor avea ceva, sigur ele vor fi elemente tehnologice. De la sistemul de infoentertainment în sine și asistenții de conducere la ceva ce merită aprecierea noastră.

Conectivitatea a dus la interconectarea și interacțiunea cu utilizatorul: mașinile din viitor vor fi 100% mașini conectate. Nu vor mai exista comenzi sau chei, astfel încât mașina să poată fi gestionată pe deplin de pe smartphone. Conectivitatea va evolua de la ceea ce știm astăzi,  în viitor vom fi conectați la toate vehiculele care circulă în apropierea noastră și vom putea comunica cu ocupanții săi. Ceva la fel de de neconceput în urmă cu 15 ani este avertizarea reciprocă prin aplicații și dispozitive despre incidentele pe marginea drumului. În plus, acest concept va avea un alt aspect important: relația/ conexiunea totală a mașinii cu utilizatorul și invers.

Telecomanda: BMW a atins deja viitorul în acest sens. Cel puțin în parcare. De asemenea, Audi cu sistemul său de parcare Plus. Și va veni un moment în care vom spune „gândește-te la momentul când foloseai telecomanda doar să parchezi mașina ...”

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: „Arborele prințesei” i-a făcut pe mulți români să piardă bani. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu plantațiile de Paulownia din țara noastră- antena3.ro

Multe vor fi elementele mașinilor viitorului. Acestea sunt doar câteva exemple. Vom trăi și vom vedea. Însă, înainte să ne gândim la viitor, trebuie să ne gândim la prezent. Iar în momentul de față vă recomandăm, dacă vă doriți să vă achiziționați o mașină, să optați pentru o mașină second hand.

Vă dăm și un pont. Mașini rulate de cea mai bună calitate, găsiți în parcul auto online al Auto Rulate București. Cumpărături inspirate vă dorim!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si