"Hamza Bin Laden, înaltul responsabil al Al-Qaeda şi fiul lui Osama Bin Laden, a fost ucis în timpul unei operaţiuni contra-teroriste condusă de Statele Unite în regiunea Afganistan/Pakistan", a declarat preşedintele american într-un comunicat. 

În 2011, forţele speciale americane l-au ucis pe Osama Bin Laden în Abbottabad, Pakistan. Bin Laden s-a aflat în spatele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 în care au murit aproape 3.000 de persoane.

Citeste si: Cu 18 ani în urmă au avut loc atacurile teroriste-11 septembrie 2001

Hamza Bin Laden, despre care se crede că are în jur de 30 de ani, a fost desemnat oficial de SUA ca fiind terorist acum doi ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Departamentul de Stat susţinea că el s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, cel care a deturnat unul dintre cele patru avioane comerciale folosite în atacurile din 2001, el intrând cu avionul în unul dintre turnurile World Trade Center în New York.

Citeste si: Gestul neașteptat al lui Donald Trump. A prezentat o hartă cu un traseu fals al uraganului Dorian în încercarea de a-şi valida un mesaj incorect

Scrisorile trimise de Osama Bin Laden şi găsite de trupele americane arată că el îl pregătea pe Hamza pentru a prelua conducerea al-Qaeda.

Hamza Bin Laden ar fi petrecut mai mulţi ani cu mama sa în Iran, unde ar fi avut loc şi nunta, în timp ce alte informaţii sugerează că el ar fi trăit în Pakistan, Afganistan sau Siria.

SUA au invadat Afganistanul în 2001 şi au dat jos regimul talibanilor, care oferea adăpost Al-Qaeda. În ultimii ani, Al-Qaeda a fost eclipsată de ISIS (Statul Islamic) care a organizat numeroase atacuri în Occident.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si