Trebuie să specificăm de la bun început faptul că mierea de Manuka nu poate rezolva, de una singură, problemele interne sau externe ale organismului. O putem considera mai degrabă un foarte bun adjuvant în astfel de situații.

Originară din Noua Zeelandă, mierea de Manuka este folosită în prezent pentru incredibilele sale proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice, dar și pentru rolul său în cosmetică. Datorită avansului tehnologic care a permis efectuarea unor cercetări ample în aceea ce privește efectele și beneficiile consumului de miere de Manuka, nu este de mirare faptul că și spectrul întrebuințărilor s-a lărgit considerabil.

Vom discuta în continuare despre cele mai comune utilizări ale acestui ingredient minune.

Cele mai comune întrebuințări ale mierii de Manuka

În cele de urmează vom prezenta succint care sunt cele mai frecvente utilizări ale mierii de Manuka:

  • Întărirea imunității

De departe cea mai cunoscută proprietate a mierii de Manuka este cea antibacteriană. Ca atare, aceasta este des utilizată pentru a lupta cu afecțiunile apărute ca urmare a instalării unor viruși, paraziți sau bacterii în organism. Peroxidul de hidrogen din compoziția mierii acționează ca un antibiotic natural asupra dezechilibrului de la nivelul organismului, combătând eficient virușii și bacteriile, atunci când este administrat cu regularitate.

  • Diminuarea acneei

Rolul antimicrobian și antiinflamator este benefic și în combaterea inflamațiilor acneice.

Mierea de Manuka originală are capacitatea de a steriliza locul infectat și de a inhiba dezvoltarea bacteriilor care au dus la apariția acneei. Mare atenție însă! Fiind vorba despre afecțiuni cutanate, vizibile la exterior, consultul medicului înainte de întrebuințarea mierii la nivel local este absolut necesar. Nu toate tipurile de ten reacționează la fel la substanțele din componența mierii.

  • Tratarea arsurilor și a rănilor

Cum acționează mierea asupra arsurilor și a rănilor? Prin stimularea creării țesutului nou, care va acoperi zona afectată și va acționa ca un scut împotriva

bacteriilor ce ar putea cauza inflamații la nivelul tăieturii sau al arsurii. Tot acest proces va duce la o cicatrizare mai rapidă și uniformă. Mierea de Manuka, la copii, va ajuta chiar la o cicatrizare și mai rapidă, pielea lor fiind mai tânără și cu o capacitate de refacere mai bună. Din nou, este necesar consultul medicului de specialitate pentru a primi acordul, căci utilizarea mierii de Manuka pe astfel de răni are indicații speciale.

  • Îngrijirea dinților și a gingiilor

Datorită proprietăților antibacteriene și antiinflamatorii, mierea de Manuka este utilizată în crearea unor paste de dinți tip homemade. De asemenea, în cazul unor afecțiuni de tipul durerilor gingivale sau dentare sau a unor inflamații localizate la nivelul cavității bucale, mierea poate fi aplicată direct pe zona vizată. Rolul mierii este și de a proteja gingiile de inflamațiile care ar putea apărea ca urmare a unui periaj agresiv.

  • Tratamente cosmetice faciale

Mierea de Manuka joacă un rol foarte important în domeniul frumuseții, căci proprietățile sale nu se opresc doar la cele antibacteriene și antiinflamatorii. Ea acționează ca un factor hidratant și nutritiv asupra epidermei, având și un puternic efect antirid. Mierea poate fi utilizată la nivelul tenului în măști făcute în casă sau în cremele profesionale, achiziționate de pe site-uri sau din magazine de specialitate, fiind în special recomandate persoanelor cu o sensibilitate aparte a pielii.

De asemenea, acest ingredient contribuie la regenerarea celulară de la nivelul pielii, aspect resimțit în efectul de reîntinerire. Nu este deci de mirare faptul că mierea de Manuka are un preț ceva mai ridicat decât mierea obișnuită.

  • Ameliorarea afecțiunilor gastrointestinale

Mierea de Manuka intervine și la nivelul problemelor digestive și gastrointestinale, combătând și eliminând bacteriile dăunătoare și efectele neplăcute cauzate de acestea, cum ar fi: balonarea, mișcările intestinale, crampele și durerea. Mierea de Manuka pentru copii este însă special dozată, nefiind indicat consumul în cantități mari îndeosebi în cazul micuților care suferă de colici sau vărsături (celor cu un sistem digestiv sensibil).

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cauți miere de Manuka originală? Atenție la magazinul din care o cumperi!

Pentru ca, în urma tuturor acestor utilizări, organismul să beneficieze de toți nutrienții regăsiți în mierea de Manuka, este extrem de important să ai grijă de unde o achiziționezi.

Un magazin certificat de organisme internaționale de specialitate și de încredere, care comercializează produse la prețuri competitive, este de preferat în detrimentul unuia care oferă prețuri reduse. Nu uita: calitatea vine cu un preț, iar în cazul mierii de Manuka, produs unic, realizat în Noua Zeelandă, nu poate fi vorba de costuri foarte mici.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Aruncă o privire pe site-ul republicabio.ro și descoperă impresionanta gamă Manuka, din care poți alege produsul adecvat nevoilor tale.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si